Garnalen met tomaat en basilicum

Garnalen met tomaat en basilicum

Heerlijke garnalen met tomaat en basilicum. Vol van smaak door de gebakken tomaat, paprika, ui en meegebakken basilicum. De gegrilde smaak van paprika geeft de garnalen die authentieke Italiaanse smaak. Een heerlijke hoofdgerecht voor 4 personen uit de klassieke Italiaanse keuken.

Voorbereidings tijd

5 min

Kook tijd

25 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 3 blaadjes basilicum
  • 1 kleine ui
  • 3 el Bertolli olijfolie classico
  • 4 roma tomaten
  • 1 gele paprika
  • 750 ml water
  • 1 dl witte wijn
  • 1 blaadje verse laurier
  • 1 kg ongepelde tijgergarnalen
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 306
    • Eiwitten 34.6g
    • Carbohydrate incl. fibre 6.7g
    • Carbohydrate excl. fibre 5.9g
    • Sugar 1.3g
    • Fibre 0.8g
    • Fat 12.8g
    • Saturated Fat 1.7g
    • Unsaturated Fat 8.9g
    • Monounsaturated Fat 7.7g
    • Polyunsaturated Fat 1.2g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 315mg
    • Sodium 1421mg
    • Salt 3.55g
    • Calcium 16%
    • Iron 5%
    • Potassium 12%
    • Vitamin C 96%
    • Vitamin A 12%

Bereidingswijze

  1. Hak het basilicum en de ui fijn en meng dit met de Bertolli olijfolie/b>. Kruis de tomaten aan de bovenkant in met een scherp mesje. Dompel ze onder in kokend water, zodat het velletje loslaat. Ontvel ze volledig en snijd het vruchtvlees in stukjes.

  2. Grill de paprika in zijn geheel onder een hete grill. Regelmatig keren, zodat de paprika aan alle kanten grotendeels zwart blakert. Ontvel de paprika daarna en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in stukjes.

  3. Breng 750 ml water met de witte wijn en het laurierblad aan de kook. Kook hierin de garnalen gedurende 2 - 3 minuten. Giet ze af en pel ze maar laat de staartjes eraan zitten.

  4. Verhit de stukjes tomaat, paprika en het basilicummengsel in een pannetje en laat alles 15 minuten op laag vuur zachtjes pruttelen.

  5. Schik de garnalen op 4 kleine borden en schenk de saus erover.

 
         

Meer inspiratie