Gebakken visfilet met Italiaanse kruiden, groene asperges en pasta

Gebakken visfilet met Italiaanse kruiden, groene asperges en pasta

Gebakken vis met pesto en een krokant kruidenkorstje combineert goed met de groene asperges en tagliatelle. Een feestelijk Italiaans hoofdgerecht.

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

20 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 500 g stevige visfilet (bijvoorbeeld tilapia of roodbaars)
  • 2 el Bertolli Pesto Rosso
  • 6 el fijngehakt Italiaanse kruiden
  • 10 el paneermeel
  • 400 g Tagliatelle all'Uovo
  • 1 losgeklopt ei
  • 250 g groene asperges
  • 4 el Bertolli olijfolie classico
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 816
    • Eiwitten 43.4g
    • Carbohydrate incl. fibre 103.5g
    • Carbohydrate excl. fibre 97.6g
    • Sugar 6.2g
    • Fibre 6.0g
    • Fat 26.6g
    • Saturated Fat 5.5g
    • Unsaturated Fat 19.4g
    • Monounsaturated Fat 12.3g
    • Polyunsaturated Fat 2.5g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 237mg
    • Sodium 417mg
    • Salt 1.04g
    • Calcium 5%
    • Iron 21%
    • Potassium 23%
    • Vitamin C 34%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de visfilets aan beide kanten met wat peper en zout en bestrijk ze met een dun laagje pesto. Meng de helft van de kruiden met het paneermeel. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Haal de filets eerst door het losgeklopte ei en vervolgens door het kruidenpaneermeel. Zorg dat de filets rondom goed bedekt zijn met een laagje paneer. Snijd van de asperges het stugge onderste stukje (ca. 2 cm) af en snijd ze vervolgens in schuine stukjes.

  3. Giet de tagliatelle af, laat goed uitlekken. Verhit ondertussen 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de vis op een matig hoog vuur aan beide kanten in ca. 10 min. gaar en goudbruin. Verhit 2 el olijfolie in een hapjespan en bak hierin de stukjes asperge in ca. 5 min. gaar. Voeg naar smaak wat peper toe.

  4. Meng de tagliatelle met de rest van de kruiden, wat zout en royaal (versgemalen) zwarte peper. Verdeel de tagliatelle in nestjes over 4 grote warme borden, leg de visfilets ernaast en schep de gebakken asperges erbij.

 
         

Meer inspiratie