Ingrediënten
- 2 varkenskarbonades
- 3 el Bertolli Pesto Rosso
- 1 courgette
- 2 paprika's
- 2 kleine ciabattabroodjes
- 1 el plantaardige olie
Bereidingswijze
-
Steek de barbecue aan of zet de grill op de hoogste stand. Bestrooi de karbonades aan beide kanten met zout en peper en bestrijk ze met een dun laagje Bertolli Pesto Rosso. Was de courgette en paprika’s. Snijd de courgette in de lengte in vieren. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd elke helft in drie stukken. Snijd de ciabattabroodjes op en besprenkel de snijvlakken met een beetje olie.
-
Leg een groot stuk aluminiumfolie op het grillrooster en vet het in met een beetje olie. Leg de karbonaadjes en groenten op het folie en grill alles bruin en gaar in ca. 15 min. Geregeld keren en bestrijk zowel de groenten als het vlees tussentijds telkens met een beetje van de pesto. Leg op het laatst ook de broodjes op het rooster en laat ze bruin worden. Verdeel het gegrilde vlees, de groenten en het brood over 2 borden.
Meer inspiratie
-
Aspergesalade met garnalen en sinaasappel
Heerlijke frisse en zomerse aspergesalade met garnalen en sinaasappel. Met een fijne twist door de amandelen en gamba's. Extra lekker en gezond.
-
Kalfs- en tomaatspiesjes
Recept kalfsvlees en tomaatspiesjes gemaakt van mails kalfsvlees en cherrytomaatjes en geserveerd met een frisse salade met een dressing op basis van Bertolli extra vergine olijfolie originale. Bereid de spiesjes ook eens op de BBQ!
-
Zeebaarsfilet met prei
Deze zeebaarsfilet met prei is een verrukkelijk visgerecht. Sublieme combinatie van vis met groenten en extra vol van smaak door de sinaasappelschil en de witte wijn. Heerlijk zomers hoofdgerecht voor 4 personen.
-
Tonijnsalade met witte bonen en Parmezaanse kaas
Verrukkelijk tonijnsalade met witte bonen en Parmezaanse kaas. Deze salade met tonijn is een geweldige combinatie van veldsla met tonijn, tomaatjes, witte bonen en bieslook. Verse witte boontjes, of verse Italiaanse Borlottibonen, zijn in dit gerecht natuurlijk het lekkerst.
-
Jagersbiefstuk met paddenstoelen
Heerlijke Italiaanse jagersbiefstuk met paddenstoelen. Eenvoudig biefstuk rosé bakken in de Bertolli olijfolie. Extra lekker met gebakken aardappelen en een Italiaanse salade.
-
Kalfsrolletjes met ham en champignons
Kalfsrolletjes met ham en champignons maak je eenvoudig en snel met dit recept en Bertolli Pastasaus Romig. Bertolli Pastasaus Cremosa is geïnspireerd op Lambardia en heeft hierdoor een romige, zoetige smaak. De kalfsrolletjes lijken heel erg op rollade en ogen daardoor erg feestelijk.
-
Penne met tomatensaus en geroosterde broccoli
Deze heerlijke penne met tomatensaus en geroosterde broccoli staat in een half uurtje op tafel. Kinderen zijn dol op dit gezonde pasta gerecht. Waan je even in Italie met dit verrukkelijke recept gemaakt met Bertolli Pastasaus Pecorinokaas & Knoflook en Bertolli Pasta Penne Rigate.
-
Groene lasagne met pittige gehaktsaus
Heerlijke groene lasagne met Bertolli Pastasaus Piccante. Boordevol gezonde ingredienten zoals bladspinazie, paprika, ui, courgette, rundergehakt en knoflook. Heerlijke lasagne uit de Italiaanse keuken voor 4 personen.