Gegrilde chilipesto-karbonaadjes met gegrilde courgette

Gegrilde chilipesto-karbonaadjes met gegrilde courgette

Zet de barbecue maar weer klaar! Deze gegrilde chilipesto-karbonaadjes met gegrilde courgette en paprika zijn verrukkelijk door o.a. de Bertolli Pesto Rosso.

Kook tijd

25 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 2 varkenskarbonades
  • 3 el Bertolli Pesto Rosso
  • 1 courgette
  • 2 paprika's
  • 2 kleine ciabattabroodjes
  • 1 el plantaardige olie
  • Serving Size 2

    Amount per serving

    • Energie 407
    • Eiwitten 29.8g
    • Carbohydrate incl. fibre 24.6g
    • Carbohydrate excl. fibre 19.5g
    • Sugar 8.9g
    • Fibre 5.1g
    • Fat 21.3g
    • Saturated Fat 3.0g
    • Unsaturated Fat 15.5g
    • Monounsaturated Fat 4.0g
    • Polyunsaturated Fat 4.7g
    • Trans Fat 0.1g
    • Cholesterol 77mg
    • Sodium 425mg
    • Salt 1.06g
    • Calcium 9%
    • Iron 16%
    • Potassium 23%
    • Vitamin C 170%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Steek de barbecue aan of zet de grill op de hoogste stand. Bestrooi de karbonades aan beide kanten met zout en peper en bestrijk ze met een dun laagje Bertolli Pesto Rosso. Was de courgette en paprika’s. Snijd de courgette in de lengte in vieren. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd elke helft in drie stukken. Snijd de ciabattabroodjes op en besprenkel de snijvlakken met een beetje olie.

  2. Leg een groot stuk aluminiumfolie op het grillrooster en vet het in met een beetje olie. Leg de karbonaadjes en groenten op het folie en grill alles bruin en gaar in ca. 15 min. Geregeld keren en bestrijk zowel de groenten als het vlees tussentijds telkens met een beetje van de pesto. Leg op het laatst ook de broodjes op het rooster en laat ze bruin worden. Verdeel het gegrilde vlees, de groenten en het brood over 2 borden.

 
         

Meer inspiratie