Gegrilde gemengde groenten met rozemarijn

Gegrilde gemengde groenten met rozemarijn

Deze gegrilde gemengde groenten met rozemarijn zijn het lekkerste als je een grillpan gebruikt. Een echt zomergerecht met vele varianten. Gebruik in de herfst en winter bijvoorbeeld paddenstoelen.

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

20 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 2 courgettes
  • 3 takjes rozemarijn
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • 1 gele paprika
  • 4 el Bertolli extra vergine olijfolie originale
  • 150 g Goudse kaas
  • extra nodig: grillpan
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 326
    • Eiwitten 13.2g
    • Carbohydrate incl. fibre 16.5g
    • Carbohydrate excl. fibre 12.6g
    • Sugar 10.8g
    • Fibre 3.9g
    • Fat 24.2g
    • Saturated Fat 8.6g
    • Unsaturated Fat 14.6g
    • Monounsaturated Fat 12.8g
    • Polyunsaturated Fat 1.8g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 43mg
    • Sodium 313mg
    • Salt 0.78g
    • Calcium 32%
    • Iron 10%
    • Potassium 19%
    • Vitamin C 152%
    • Vitamin A 6%

Bereidingswijze

  1. Snijd de aubergine in ronde plakken en de courgettes in langwerpige plakken van ongeveer 3 mm dik. Hak de rozemarijnblaadjes fijn en snijd de knoflook in plakjes. Halveer de tomaten en snijd de paprika in 2 cm brede reepjes.

  2. Meng de 4 verschillende groenten in een kom met wat extra vergine olijfolie, zodat ze rondom een ingevet zijn. Laat de grillpan flink heet worden en grill de groenten in porties aan beide zijden, tot ze beetgaar zijn en mooie grillstrepen hebben.

  3. Schik de groenten op een platte schaal en breng ze op smaak met zout, de rozemarijn en de plakjes knoflook. Besprenkel ze met wat olijfolie en laat de smaken ongeveer een half uur intrekken. Serveer met de Goudse kaas.

 
         

Meer inspiratie