Gegrilde kipfilet en broccoli in pikante saus met pennepasta

Gegrilde kipfilet en broccoli in pikante saus met pennepasta

Deze zalige kipfilet en broccoli in pikante saus van Bertolli met penne pasta wordt heerlijk bereid op de grill.

Kook tijd

20 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 375 g kipfilet
  • 1 el Bertolli olijfolie classico
  • 500 g penne
  • 300 g broccoli
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Piccante Calabrese à 600 g
  • 6 takjes peterselie
  • 6 el gemalen Parmezaanse kaas
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 767
    • Eiwitten 50.5g
    • Carbohydrate incl. fibre 109.1g
    • Carbohydrate excl. fibre 102.3g
    • Sugar 14.1g
    • Fibre 6.8g
    • Fat 14.4g
    • Saturated Fat 5.6g
    • Unsaturated Fat 7.1g
    • Monounsaturated Fat 4.5g
    • Polyunsaturated Fat 1.8g
    • Trans Fat 0.2g
    • Cholesterol 83mg
    • Sodium 842mg
    • Salt 2.10g
    • Calcium 28%
    • Iron 16%
    • Potassium 21%
    • Vitamin C 39%
    • Vitamin A 2%

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipfilets elk in 3 stukken, bestrijk ze met een beetje Bertolli olijfolie en bestrooi ze met wat peper en zout. Gril ze in een hete grillpan aan alle kanten bruin in ca. 10 minuten. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af, laat goed uitlekken.

  2. Verdeel ondertussen de broccoli in roosjes en snijd de steel in dunne plakken. Kook de broccoli 5 minuten in ruim kokend water met een snufje zout. Giet af, laat goed uitlekken en doe terug in de pan. Voeg de Bertolli pastasaus Piccante Calabrese aan de broccoli toe, verwarm het geheel en laat 2 minuten pruttelen.

  3. Hak de peterselie grof. Meng de warme pasta met de peterselie, Parmezaanse kaas en wat peper. Schep de warme pasta op borden of in een grote lage schaal, leg de gegrilde kip ernaast en schep de broccoli in pikante saus erbij.

 
         

Meer inspiratie