Gegrilde lamskoteletjes met rozemarijn

Gegrilde lamskoteletjes met rozemarijn

In Italiaanse stijl gegrilde lamskoteletjes met rozemarijn. Vol van smaak door de knoflook en rozemarijn. Een gerecht dat je doet denken aan zomerse avonden. Erg lekker als barbecuegerecht of bereid in de oven.

Kook tijd

10 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 8 lamskoteletjes
  • 5 el Bertolli olijfolie extra vergine originale
  • 3 takjes verse rozemarijn (of 2 eetlepels gedroogde oregano)
  • 1 teen knoflook
  • 250 g cherrytomaatjes
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 356
    • Eiwitten 26.8g
    • Carbohydrate incl. fibre 3.7g
    • Carbohydrate excl. fibre 2.5g
    • Sugar 2.4g
    • Fibre 1.2g
    • Fat 26.5g
    • Saturated Fat 6.1g
    • Unsaturated Fat 14.5g
    • Monounsaturated Fat 12.5g
    • Polyunsaturated Fat 2.0g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 87mg
    • Sodium 103mg
    • Salt 0.26g
    • Calcium <1%
    • Iron 2%
    • Potassium 6%
    • Vitamin C 23%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Wrijf de lamskoteletjes in met zout en peper en besprenkel ze met 2 eetlepels Bertolli olijfolie extra vergine. Laat dit 5 minuten intrekken. Hak de rozemarijn of oregano fijn.

  2. Pel ondertussen de knoflook en snijd de teen in dunne plakjes. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflookplakjes heel zachtjes aan. Schep de cherrytomaatjes erdoor en voeg de gehakte kruiden en wat zout toe. Roerbak de tomaatjes 1 tot 2 minuten.

  3. Laat de grillpan goed heet worden en rooster hierop de lamskoteletjes in ongeveer 6 minuten aan beiden kanten, zodat ze mooi bruin zijn van buiten en van binnen nog rosé.

  4. Leg de lamskoteletten op 4 voorverwarmde borden en verdeel de tomaten erover.

 
         

Meer inspiratie