Gegrilde roodbaarsfilet met trostomaatjes en pijnboompitten

Gegrilde roodbaarsfilet met trostomaatjes en pijnboompitten

Een heerlijk vis recept met gegrilde roodbaarsfilet en trostomaatjes gedecoreerd met pijnboompitten. Geweldig met de Bertolli pesto Rosso.

Kook tijd

15 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 2 kleine trostomaten
  • 2 el pijnboompitten
  • 4 roodbaarsfilets
  • 2 el Bertolli Pesto Rosso
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 2 el Bertolli olijfolie extra vergine originale
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 294
    • Eiwitten 30.7g
    • Carbohydrate incl. fibre 3.1g
    • Carbohydrate excl. fibre 2.3g
    • Sugar 1.3g
    • Fibre 0.9g
    • Fat 17.9g
    • Saturated Fat 3.2g
    • Unsaturated Fat 13.7g
    • Monounsaturated Fat 8.1g
    • Polyunsaturated Fat 3.3g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 91mg
    • Sodium 198mg
    • Salt 0.49g
    • Calcium 2%
    • Iron 19%
    • Potassium 3%
    • Vitamin C 7%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Verwarm de grill van de oven voor. Snijd de trostomaten in plakjes en hak de pijnboompitten fijn. Wrijf de roodbaarsfilets in met zout en peper en leg ze op een ingevette bakplaat. Bestrijk ze met 2 eetlepels Bertolli pesto Rosso.

  2. Bedek de vis met de plakjes tomaat, de pijnboompitten en de Italiaanse kruiden. Maal er wat peper boven en druppel de olijfolie erover. Schuif de bakplaat 10 cm onder de hete grill en laat de roodbaarsfilets in 5 - 8 minuten mooi bruin en gaar worden.

 
         

Meer inspiratie