Gehaktballen met courgette en tagliatelle

Gehaktballen met courgette en tagliatelle

Deze Italiaanse gehaktballen met courgette en tagliatelle bereid met o.a. de Bertolli pastasaus Aglio heeft een heerlijke zachte smaak.

Kook tijd

20 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 250 g rundergehakt
  • 3 el gehaktkruiden (met paneermeel)
  • 0.5 el Italiaanse kruiden
  • 1 ei
  • 3 el Bertolli olijfolie classico
  • 300 g tagliatelle
  • 1 courgette
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Aglio à 500 g
  • Serving Size 3

    Amount per serving

    • Energie 813
    • Eiwitten 35.3g
    • Carbohydrate incl. fibre 101.9g
    • Carbohydrate excl. fibre 96.4g
    • Sugar 23.4g
    • Fibre 5.5g
    • Fat 31.4g
    • Saturated Fat 9.0g
    • Unsaturated Fat 19.4g
    • Monounsaturated Fat 16.9g
    • Polyunsaturated Fat 1.6g
    • Trans Fat 0.4g
    • Cholesterol 116mg
    • Sodium 1139mg
    • Salt 2.84g
    • Calcium 7%
    • Iron 21%
    • Potassium 15%
    • Vitamin C 31%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Meng het rundergehakt met de gehaktkruiden, het ei en ½ el Italiaanse kruiden. Maak er 3 ballen van. Verhit 2 eetlepels Bertolli olijfolie in een koekenpan en bak hierin de balletjes in ca. 15 min. rondom bruin en gaar. Kook gelijktijdig de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de courgette in plakjes en halveer ze. Giet de tagliatelle af, laat goed uitlekken.

  2. Verwarm 1 eetlepel Bertolli olijfoliein een ruime koekenpan of wok en roerbak hierin de courgette met 1 theelepel Italiaanse kruiden, wat zout en peper 4 min. op een hoog vuur. Verwarm de Bertolli pastasaus Aglio in dezelfde pan als waarin de pasta is gekookt. Schep, als de saus kookt, de warme tagliatelle erdoor.

  3. Verdeel de pasta over warme borden. Leg de gehaktballen ernaast en schep de courgette erbij.

 
         

Meer inspiratie