Gehaktballetjes in kruidige tomatensaus met paprika en mozzarella

Gehaktballetjes in kruidige tomatensaus met paprika en mozzarella

Heerlijke Italiaanse gehaktballetjes in kruidige tomatensaus met paprika en mozzarella. Een compleet pastagerecht voor 4 personen door Bertolli Pasta Tagliatelle en Bertolli pastasaus Alle Erbe. Maak deze gehaktballetjes uit de Italiaanse keuken eenvoudig zelf.

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

25 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 bol mozzarella à 125 g
  • 500 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 350 g tagliatelle
  • 2 el Bertolli olijfolie classico
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Alle Erbe 500g
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 868
    • Eiwitten 45.8g
    • Carbohydrate incl. fibre 93.2g
    • Carbohydrate excl. fibre 88.0g
    • Sugar 18.2g
    • Fibre 5.2g
    • Fat 36.5g
    • Saturated Fat 14.5g
    • Unsaturated Fat 18.2g
    • Monounsaturated Fat 16.0g
    • Polyunsaturated Fat 1.5g
    • Trans Fat 0.8g
    • Cholesterol 135mg
    • Sodium 725mg
    • Salt 1.82g
    • Calcium 16%
    • Iron 18%
    • Potassium 19%
    • Vitamin C 174%
    • Vitamin A 1%

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui. Maak de paprika's schoon en snijd het vruchtvlees in repen. Scheur de mozzarella in stukjes. Kruid het rundergehakt met peper en zout, het gesnipperde uitje, paneermeel en het ei. Meng het goed en draai er kleine gehaktballetjes van. Kook de pasta tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking 'al dente'.

  2. Verwarm de Bertolli olijfolie in een koekenpan en bak hierin de gehaktballetjes in 10 minuten gaar en bruin.

  3. Roerbak de paprikarepen een paar minuten met de gehaktballetjes mee. Schep er dan de Bertolli pastasaus Alle Erbe door en laat het mengsel 10 minuten zachtjes pruttelen.

  4. Verdeel de pasta over de borden, schep de saus erop en garneer met de stukjes mozzarella.

 
         

Meer inspiratie