Gehaktballetjes in rode wijn met bleekselderij

Gehaktballetjes in rode wijn met bleekselderij

Heerlijke Italiaanse gehaktballetjes in rode wijn met bleekselderij, in Polpette-stijl. Serveer hem zoals echte Italianen het doen: met stokbrood en een eenvoudige Italiaanse salade of bij de tapas. Er is genoeg voor 4 personen.

Voorbereidings tijd

5 min

Kook tijd

25 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 450 g rundergehakt
  • 3 el verse oregano
  • 2 el peterselie, gehakt
  • 4 teentjes knoflook
  • 50 g pijnboompitten
  • 1 el broodkruimels
  • 50 g parmezaanse kaas
  • 4 el Bertolli olijfolie classico
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 winterwortel
  • 1 ui
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Toscana Tradizionale (600 g)
  • 150 ml rode wijn
  • 1 el bruine suiker
  • 3 verse laurier blaadjes
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 641
    • Eiwitten 32.3g
    • Carbohydrate incl. fibre 27.2g
    • Carbohydrate excl. fibre 23.3g
    • Sugar 17.7g
    • Fibre 3.9g
    • Fat 43.1g
    • Saturated Fat 13.0g
    • Unsaturated Fat 26.7g
    • Monounsaturated Fat 21.4g
    • Polyunsaturated Fat 4.4g
    • Trans Fat 0.6g
    • Cholesterol 69mg
    • Sodium 829mg
    • Salt 2.07g
    • Calcium 17%
    • Iron 24%
    • Potassium 19%
    • Vitamin C 24%
    • Vitamin A 2%

Bereidingswijze

  1. Meng de ingrediënten voor de gehaktballen in een kom goed door elkaar en draai er kleine balletjes van. Verhit 2 eetlepels Bertolli olijfolie in een braadpan en bak hierin de balletjes rondom bruin in 5 minuten.

  2. Snijd ondertussen de bleekselderij en de winterwortel in stukken. Hak de ui en het teentje knoflook fijn.

  3. Verhit de rest van de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin eerst de ui en de knoflook. Voeg vervolgens de stukken bleekselderij en wortel toe en roerbak ze enkele minuten mee.

  4. Schep de groenten bij de gehaktballetjes in de braadpan en voeg nu ook de Bertolli pastasaus Toscana Tradizionale toe. Schep dit ongeveer 1 minuut lang om en schenk dan de rode wijn erbij. Doe als laatste de suiker en de laurierblaadjes in de pan en laat het gerecht nog 15 minuten pruttelen.

  5. Deze gehaktballetjes zijn heerlijk met pasta of Roseval aardappeltjes.

 
         

Meer inspiratie