Gehaktballetjes met Parmezaanse kaas in tomatensaus

Gehaktballetjes met Parmezaanse kaas in tomatensaus

Een zalige zelfgemaakte saus bij dit recept van de in Bertolli vloeibaar gebakken gehaktballetjes met parmezaanse kaas in tomatensaus.

Kook tijd

35 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 4 takjes peterselie
  • 3 teentjes knoflook
  • 500 g rundergehakt
  • 100 g broodkruimels
  • 0.5 tl nootmuskaat
  • 2 eieren
  • 5 el Bertolli olijfolie classico
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 0.75 l passata (gezeefde tomaten)
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 773
    • Eiwitten 42.9g
    • Carbohydrate incl. fibre 35.9g
    • Carbohydrate excl. fibre 31.0g
    • Sugar 12.6g
    • Fibre 5.0g
    • Fat 51.3g
    • Saturated Fat 17.0g
    • Unsaturated Fat 29.5g
    • Monounsaturated Fat 25.9g
    • Polyunsaturated Fat 3.6g
    • Trans Fat 0.7g
    • Cholesterol 199mg
    • Sodium 1497mg
    • Salt 3.74g
    • Calcium 36%
    • Iron 29%
    • Potassium 33%
    • Vitamin C 27%
    • Vitamin A 30%

Bereidingswijze

  1. Hak de peterselie fijn. Pel de knoflook, hak 2 teentjes fijn. Doe het gehakt in een schaal. Knijp het derde teentje knoflook erboven fijn. Voeg de broodkruimels, 0.5 theelepel zout, 0.5 theelepel peper, 0.25 theelepel nootmuskaat, de peterselie, de eieren, 1 eetlepel olie en de geraspte kaas toe. Kneed het mengsel goed door elkaar. Vorm er kleine balletjes van en laat deze ten minste een uur afdekt in de koelkast staan.

  2. Verhit 4 eetlepels Bertolli olijfolie in een (hapjes)pan en bak hierin de fijngehakte knoflook 1 minuut. Voeg peper, zout en nootmuskaat toe en roer de passata (gezeefde tomaten) erdoor. Kook de saus een paar minuten. Leg de rauwe gehaktballetjes in de saus en laat ze in ca. 20 minuten, op een matig vuur, gaar worden. Zo nu en dan omscheppen.

  3. Zet het vuur uit en laat de balletjes in de saus 5 minuten staan. Lekker met pasta of brood.

 
         

Meer inspiratie