Gemengde lofsalade met druiven

Gemengde lofsalade met druiven

Heerlijk gemengde lofsalade met druiven. Op basis van witlof en roodlof. Niet alleen heel erg lekker maar ook een feest om te zien! Stel je eigen mix van druiven (witte of blauwe) samen en combineer ze met rucola. Deze Italiaanse salade is voor 4 personen.

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

10 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 50 g walnoten
  • 150 g (blauwe en/of witte) druiven
  • 1 witlof struikje
  • 1 radicchio struikje
  • 2 el balsamico azijn di Modena
  • 6 el Bertolli extra vergine olijfolie
  • 75 g rucola
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 269
    • Eiwitten 2.2g
    • Carbohydrate incl. fibre 11.0g
    • Carbohydrate excl. fibre 9.4g
    • Sugar 7.9g
    • Fibre 1.7g
    • Fat 24.5g
    • Saturated Fat 3.2g
    • Unsaturated Fat 20.4g
    • Monounsaturated Fat 15.6g
    • Polyunsaturated Fat 4.8g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 0mg
    • Sodium 14mg
    • Salt 0.03g
    • Calcium 6%
    • Iron 5%
    • Potassium 9%
    • Vitamin C 6%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Hak de walnoten grof. Was de druiven, halveer ze en verwijder de pitjes. Snijd het harde stronkje van de witlof weg en snijd het blad in dikke repen. Snijd de radicchio in kwarten en deze vervolgens in dikke repen.

  2. Klop een dressing van de olijfolie, de azijn en peper en zout naar smaak. Meng de rucola luchtig met de witlof, radicchio, druiven, noten en de dressing.

 
         

Meer inspiratie