Gemengde salade met gebakken champignons en blauwe kaas

Gemengde salade met gebakken champignons en blauwe kaas

Heerlijk Italiaanse gemengde salade met gebakken champignons en blauwe kaas. Haal de gezonde Italiaanse keuken in huis met dit recept voor een van de lekkerste salades. Extra lekker door de Bertolli extra vergine olijfolie originale.

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

5 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 250 g kastanjechampignons
  • 50 g Gorgonzola
  • 50 g dadels
  • 6 el Bertolli olijfolie extra vergine originale
  • 2 el balsamico azijn di Modena
  • 100 g eikenbladsla melange
  • 75 g rucola of veldsla
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 268
    • Eiwitten 4.8g
    • Carbohydrate incl. fibre 9.0g
    • Carbohydrate excl. fibre 7.5g
    • Sugar 6.1g
    • Fibre 1.5g
    • Fat 24.5g
    • Saturated Fat 5.5g
    • Unsaturated Fat 18.1g
    • Monounsaturated Fat 15.7g
    • Polyunsaturated Fat 2.4g
    • Trans Fat 0.1g
    • Cholesterol 11mg
    • Sodium 193mg
    • Salt 0.48g
    • Calcium 13%
    • Iron 6%
    • Potassium 13%
    • Vitamin C 5%
    • Vitamin A 41%

Bereidingswijze

  1. Borstel de kastanjechampignons schoon en snijd ze in vieren. Snijd de gorgonzola en de dadels in stukjes.

  2. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de champignons op hoog vuur in 3-4 minuten bruin. Laat het vocht verdampen. Strooi er wat zout en peper over en laat de champignons iets afkoelen.

  3. Meng in een schaal de eikenbladsla en rucola met de rest van de olijfolie, de balsamicoazijn en peper en zout naar smaak. Schep de dadels en blauwe kaas er luchtig door. Serveer de gemengde salade met gebakken champignons en blauwe kaas direct.

 
         

Meer inspiratie