Grote garnalen met pasta, knoflook en broccoli-pestosalade

Grote garnalen met pasta, knoflook en broccoli-pestosalade

Grote garnalen met pasta, knoflook en broccoli-pestosalade

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

15 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 200 g conchiglie pasta schelpen
  • 100 g broccoliroosjes
  • 2 el Bertolli Pesto Verde
  • 1 el citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el Bertolli olijfolie classico
  • 200 g rauwe gepelde gamba's
  • 1 pot Bertolli Pastasaus in pot Siciliana à 400 g
  • 75 g gemengde salade
  • Serving Size 2

    Amount per serving

    • Energie 831
    • Eiwitten 32.6g
    • Carbohydrate incl. fibre 95.0g
    • Carbohydrate excl. fibre 88.2g
    • Sugar 14.6g
    • Fibre 6.8g
    • Fat 35.7g
    • Saturated Fat 5.1g
    • Unsaturated Fat 28.8g
    • Monounsaturated Fat 10.3g
    • Polyunsaturated Fat 1.9g
    • Trans Fat 0.1g
    • Cholesterol 128mg
    • Sodium 1596mg
    • Salt 3.99g
    • Calcium 12%
    • Iron 13%
    • Potassium 18%
    • Vitamin C 85%
    • Vitamin A 34%

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af. Kook de broccoliroosjes 3 min. in kokend water. Giet af, spoel met koud water en laat uitlekken. Meng de Pesto Verde ondertussen in een grote schaal met het citroensap en 3 el koud water.

  2. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en roerbak de garnalen 3 min. Voeg de knoflook toe en roerbak nog 1 min. Roer de tomaten pastasaus erdoor en warm alles 2 min. door. Schep de warme pasta erdoor.

  3. Voeg de sla en de broccoli aan de salade dressing in de schaal toe en meng de salade goed door elkaar. Verdeel de pasta over 2 warme diepe borden en serveer de salade er apart bij.

 
         

Meer inspiratie