Hartige preitaart met pesto en pijnboompitten

Hartige preitaart met pesto en pijnboompitten

Hartige preitaart met pesto en pijnboompitten

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

40 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 300 g macaroni
  • 600 g prei ringen
  • 2 el Bertolli olijfolie classico
  • 4 eieren
  • 4 el Bertolli Pesto Rosso
  • 50 g pijnboompitten
  • 1 pakje filodeeg (10 vellen, ontdooid)
  • 50 g geraspte jonge kaas
  • extra nodig: springvorm ø 20 cm, aluminiumfolie
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 995
    • Eiwitten 29.6g
    • Carbohydrate incl. fibre 95.3g
    • Carbohydrate excl. fibre 89.5g
    • Sugar 6.4g
    • Fibre 5.8g
    • Fat 55.0g
    • Saturated Fat 13.5g
    • Unsaturated Fat 37.4g
    • Monounsaturated Fat 25.2g
    • Polyunsaturated Fat 7.6g
    • Trans Fat 0.1g
    • Cholesterol 227mg
    • Sodium 506mg
    • Salt 1.26g
    • Calcium 18%
    • Iron 29%
    • Potassium 15%
    • Vitamin C 8%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af in een vergiet. Verwarm de oven ondertussen voor tot 180 °C. Vet de springvorm in met wat olijfolie. Klop in een kom de eieren los met de pesto.

  2. Meng de goed uitgelekte pasta met de prei, de pijnboompitten en het ei-pestomengsel goed door elkaar.

  3. Bestrijk elk vel filodeeg met wat vloeibare margarine en leg de vellen direct in de springvorm, zodat de hele vorm bedekt is en het deeg een stukje over de rand hangt. Vul de vorm met het pesto pasta-preimengsel. Strooi de kaas erover. Vouw het over de rand hangende deeg terug op de vulling.

  4. Bak de hartige taart ca. 15 min. in de hete oven. Dek de taart af met aluminiumfolie en laat in de oven nog ca. 15 min. gaar en goudbruin worden. Snijd de taart in 4-8 punten en verdeel over 4 borden.

 
         

Meer inspiratie