Italiaanse aspergesalade met gepocheerd eitje en pestodressing

Italiaanse aspergesalade met gepocheerd eitje en pestodressing

Italiaanse aspergesalade met gepocheerd eitje en pestodressing

Kook tijd

20 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 16 asperges
  • 2.5 el citroensap
  • 4 el Bertolli Pesto Rosso
  • 4 verse eieren
  • 1 tl azijn
  • 125 g gemengde sla
  • 4 takjes verse basilicum
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 157
    • Eiwitten 9.3g
    • Carbohydrate incl. fibre 5.2g
    • Carbohydrate excl. fibre 3.8g
    • Sugar 2.3g
    • Fibre 1.4g
    • Fat 11.2g
    • Saturated Fat 2.8g
    • Unsaturated Fat 7.4g
    • Monounsaturated Fat 2.3g
    • Polyunsaturated Fat 0.6g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 217mg
    • Sodium 243mg
    • Salt 0.61g
    • Calcium 5%
    • Iron 12%
    • Potassium 6%
    • Vitamin C 14%
    • Vitamin A 35%

Bereidingswijze

  1. Snijd een klein stukje (ca. 1½ cm) van de stugge onderkant van de asperges af en schil de asperges. Kook ze in ruim kokend en gezouten water 15-20 minuten. Giet af en laat uitlekken. Roer een dressing van het citroensap met de Bertolli pesto Rosso. Voeg eventueel een scheutje water toe als de dressing wat te dik is.

  2. Pocheer de verse eieren: Breng in een pan een laag water (8-10 cm) met de azijn aan de kook. Draai het vuur lager, tot het water zachtjes pruttelt. Breek intussen elk ei boven een apart kopje. Maak met een lepel een soort draaikolk in het water en laat 1 ei voorzichtig uit het kopje in het midden van de ‘draaikolk’ glijden en duw met een lepel de eiwitsliertjes tegen het ei. Voeg op dezelfde manier, zo snel en voorzichtig mogelijk, de andere eieren toe. Pocheer de eieren ca. 4 minuten, tot het eiwit gestold is en de dooier nog vloeibaar is. Schep de eieren, een voor een, met een schuimspaan uit het water. Laat ze uitlekken op een schone doek (keukenpapier gaat plakken). Verwijder eventuele losse sliertjes met een keukenschaar.

  3. Verdeel de asperges en de gemengde sla over 4 bordjes. Leg op elk een gepocheerd ei en verdeel de pestodressing erover. Garneer met de takjes basilicum.

 
         

Meer inspiratie