Ingrediënten
- 200 g Bertolli Pasta Pipe Rigate
- 400 g Italiaanse roerbakgroenten
- 75 g gemengde sla (met rucola)
- 1 el balsamico azijn di Modena
- 5 el extra vergine olijfolie
- 350 g rundergehakt
- 1 zak Bertolli Pastasaus Aglio à 500 g
- 5 fijngesneden zure augurken
- 4 paninibroodjes
Bereidingswijze
-
Steek de BBQ aan of verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand.
-
Kook de pipe rigate volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de Italiaanse roerbakgroenten de laatste 5 minuten mee. Giet af, laat goed uitlekken en koud worden.
-
Meng de pipe rigate met de groenten, de helft van de gemengde sla en een dressing van balsamicoazijn en extra vergine olijfolie met wat peper en zout. Meng ondertussen het gehakt met 1 tl peper, wat zout en 6 el Bertolli pastasaus Aglio. Vorm 4 gelijke burgers van het gehakt.
-
Rooster de burgers op de hete BBQ, onder de hete grill of in een hete grillpan in ca. 10 minuten aan beide kanten gaar en goudbruin. Keer geregeld.
-
Verwarm de rest van de pastasaus op een matig hoog vuur en voeg de augurkjes toe. Snijd de panini open, bestrijk de onderste helften met wat warme pastasaus, leg er een plukje sla en een gegrilde burger op.
-
Serveer de Italiaanse hamburgers met de pastasalade en de rest van de warme saus er apart bij.
Meer inspiratie
-
Aspergesalade met garnalen en sinaasappel
Heerlijke frisse en zomerse aspergesalade met garnalen en sinaasappel. Met een fijne twist door de amandelen en gamba's. Extra lekker en gezond.
-
Kalfs- en tomaatspiesjes
Recept kalfsvlees en tomaatspiesjes gemaakt van mails kalfsvlees en cherrytomaatjes en geserveerd met een frisse salade met een dressing op basis van Bertolli extra vergine olijfolie originale. Bereid de spiesjes ook eens op de BBQ!
-
Zeebaarsfilet met prei
Deze zeebaarsfilet met prei is een verrukkelijk visgerecht. Sublieme combinatie van vis met groenten en extra vol van smaak door de sinaasappelschil en de witte wijn. Heerlijk zomers hoofdgerecht voor 4 personen.
-
Tonijnsalade met witte bonen en Parmezaanse kaas
Verrukkelijk tonijnsalade met witte bonen en Parmezaanse kaas. Deze salade met tonijn is een geweldige combinatie van veldsla met tonijn, tomaatjes, witte bonen en bieslook. Verse witte boontjes, of verse Italiaanse Borlottibonen, zijn in dit gerecht natuurlijk het lekkerst.
-
Jagersbiefstuk met paddenstoelen
Heerlijke Italiaanse jagersbiefstuk met paddenstoelen. Eenvoudig biefstuk rosé bakken in de Bertolli olijfolie. Extra lekker met gebakken aardappelen en een Italiaanse salade.
-
Kalfsrolletjes met ham en champignons
Kalfsrolletjes met ham en champignons maak je eenvoudig en snel met dit recept en Bertolli Pastasaus Romig. Bertolli Pastasaus Cremosa is geïnspireerd op Lambardia en heeft hierdoor een romige, zoetige smaak. De kalfsrolletjes lijken heel erg op rollade en ogen daardoor erg feestelijk.
-
Penne met tomatensaus en geroosterde broccoli
Deze heerlijke penne met tomatensaus en geroosterde broccoli staat in een half uurtje op tafel. Kinderen zijn dol op dit gezonde pasta gerecht. Waan je even in Italie met dit verrukkelijke recept gemaakt met Bertolli Pastasaus Pecorinokaas & Knoflook en Bertolli Pasta Penne Rigate.
-
Groene lasagne met pittige gehaktsaus
Heerlijke groene lasagne met Bertolli Pastasaus Piccante. Boordevol gezonde ingredienten zoals bladspinazie, paprika, ui, courgette, rundergehakt en knoflook. Heerlijke lasagne uit de Italiaanse keuken voor 4 personen.