Italiaanse Hamburgers met tomaten-knoflooksaus en salade

Italiaanse Hamburgers met tomaten-knoflooksaus en salade

Met Bertolli pastasaus aglio geeft een zuidelijk tintje aan een bekende Amerikaanse gast: de hamburger. En wát voor hamburger!

Kook tijd

30 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 200 g Bertolli Pasta Pipe Rigate
  • 400 g Italiaanse roerbakgroenten
  • 75 g gemengde sla (met rucola)
  • 1 el balsamico azijn di Modena
  • 5 el extra vergine olijfolie
  • 350 g rundergehakt
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Aglio à 500 g
  • 5 fijngesneden zure augurken
  • 4 paninibroodjes
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 807
    • Eiwitten 33.7g
    • Carbohydrate incl. fibre 96.4g
    • Carbohydrate excl. fibre 88.7g
    • Sugar 17.5g
    • Fibre 7.7g
    • Fat 34.6g
    • Saturated Fat 9.1g
    • Unsaturated Fat 23.2g
    • Monounsaturated Fat 19.2g
    • Polyunsaturated Fat 2.7g
    • Trans Fat 0.4g
    • Cholesterol 47mg
    • Sodium 1295mg
    • Salt 3.23g
    • Calcium 9%
    • Iron 17%
    • Potassium 18%
    • Vitamin C 27%
    • Vitamin A 18%

Bereidingswijze

  1. Steek de BBQ aan of verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand.

  2. Kook de pipe rigate volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de Italiaanse roerbakgroenten de laatste 5 minuten mee. Giet af, laat goed uitlekken en koud worden.

  3. Meng de pipe rigate met de groenten, de helft van de gemengde sla en een dressing van balsamicoazijn en extra vergine olijfolie met wat peper en zout. Meng ondertussen het gehakt met 1 tl peper, wat zout en 6 el Bertolli pastasaus Aglio. Vorm 4 gelijke burgers van het gehakt.

  4. Rooster de burgers op de hete BBQ, onder de hete grill of in een hete grillpan in ca. 10 minuten aan beide kanten gaar en goudbruin. Keer geregeld.

  5. Verwarm de rest van de pastasaus op een matig hoog vuur en voeg de augurkjes toe. Snijd de panini open, bestrijk de onderste helften met wat warme pastasaus, leg er een plukje sla en een gegrilde burger op.

  6. Serveer de Italiaanse hamburgers met de pastasalade en de rest van de warme saus er apart bij.

 
         

Meer inspiratie