Italiaanse pizza met courgette en magor

Italiaanse pizza met courgette en magor

Verrukkelijke zelfgemaakte Italiaanse pizza met courgette en magor. Beter bekend als een romige kaas met laagjes gorgonzola en mascarpone. Extra lekker en vol van smaak door Bertolli pastasaus alle Erbe. Maak het jezelf extra makkelijk en leuk en maak deze pizza samen met kinderen.

Voorbereidings tijd

5 min

Kook tijd

5 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 400 g pizzadeeg
  • 1 grote rode ui
  • 1 groene paprika
  • 1 courgette
  • 200 g magor
  • 1 zak Bertolli Saus in zak Alle Erbe (voor 1-2 personen) à 260 g
  • 200 g salami
  • 50 g zwarte olijven zonder pit
  • 100 g geraspte kaas
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 789
    • Eiwitten 34.8g
    • Carbohydrate incl. fibre 54.4g
    • Carbohydrate excl. fibre 49.6g
    • Sugar 10.1g
    • Fibre 4.8g
    • Fat 49.3g
    • Saturated Fat 23.8g
    • Unsaturated Fat 22.2g
    • Monounsaturated Fat 18.5g
    • Polyunsaturated Fat 3.1g
    • Trans Fat 0.5g
    • Cholesterol 103mg
    • Sodium 2035mg
    • Salt 5.08g
    • Calcium 55%
    • Iron 14%
    • Potassium 15%
    • Vitamin C 46%
    • Vitamin A 6%

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 50 °C. Rol het pizzadeeg uit en bekleed er een bakplaat mee. Laat het pizzadeeg 10 minuten rijzen in de voorverwarmde oven. Haal het deeg dan uit de oven en zet deze tot 220 °C.

  2. Snijd de ui en de paprika in ringen en de courgette in plakjes en bak dit in ongeveer 5 minuten glazig in wat olijfolie.

  3. Snijd de magor in kleine stukjes. Bestrijk de pizzabodem met de Bertolli pastasaus alla Erbe en hou de randen hierbij ongeveer 2 cm vrij. Verdeel er vervolgens de plakjes salami, de uien, de courgette- en paprikaringen, de magor, de zwarte olijven en de geraspte kaas over.

  4. Bak de pizza in 15 minuten goudbruin.

 
         

Meer inspiratie