Italiaanse tomatensoep met ciabatta, rauwe ham en basilicum

Italiaanse tomatensoep met ciabatta, rauwe ham en basilicum

Italiaanse tomatensoep maken met gebakken groenten, geroosterd ciabatta brood, plakjes rauwe ham en verse basilicum. Een heerlijke maaltijdsoep, ook voor kinderen.

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

15 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 el Bertolli olijfolie classico
  • 400 g Italiaanse roerbakgroenten
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Piccante Calabrese à 600 g
  • 1 ciabatta brood
  • 5 plakjes rauwe ham
  • 5 takjes basilicum
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 462
    • Eiwitten 18.3g
    • Carbohydrate incl. fibre 54.2g
    • Carbohydrate excl. fibre 48.9g
    • Sugar 17.5g
    • Fibre 5.3g
    • Fat 19.8g
    • Saturated Fat 3.5g
    • Unsaturated Fat 14.2g
    • Monounsaturated Fat 11.7g
    • Polyunsaturated Fat 1.6g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 23mg
    • Sodium 1654mg
    • Salt 4.13g
    • Calcium 5%
    • Iron 7%
    • Potassium 18%
    • Vitamin C 23%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Pel en snijd de uien en de knoflook grof. Verhit 4 el Bertolli olijfolie in een soeppan en bak de ui, knoflook en roerbakgroenten 5 min.

  2. Voeg de pastasaus en 6 dl water toe, breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes doorkoken. Pureer 2 min. met een staafmixer.

  3. Scheur ondertussen het ciabatta brood in kleine stukjes, bak ze evt. goudbruin in een droge koekenpan. Roer het brood goed door de soep. Breng de soep verder op smaak met royaal (versgemalen) peper.

  4. Verdeel de soep over 4 grote diepe soepkommen, leg in elke kom een plakje rauwe ham, pluk de blaadjes basilicum en strooi ze erover.

 
         

Meer inspiratie