Kabeljauw met ham en pittige olijvensaus

Kabeljauw met ham en pittige olijvensaus

De lekkerste kabeljauw met ham en pittige olijvensaus uit de Italiaanse keuken maak je eenvoudig zelf met Bertolli pesto Rosso. Met een pittige saus van zwarte olijven, kappertjes en pesto. Dit Italiaanse visrecept is ook geschikt voor tilapia, roodbaars en meerval.

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

10 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 100 g zwarte olijven zonder pit
  • 2 el verse basilicum
  • 6 plakjes rauwe ham
  • 500 g kabeljauwfilet
  • 3 el Bertolli olijfolie classico
  • 2 el Bertolli Pesto Rosso
  • 2 el kappertjes
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 335
    • Eiwitten 34.8g
    • Carbohydrate incl. fibre 3.2g
    • Carbohydrate excl. fibre 2.0g
    • Sugar 0.7g
    • Fibre 1.1g
    • Fat 20.5g
    • Saturated Fat 4.0g
    • Unsaturated Fat 15.7g
    • Monounsaturated Fat 11.7g
    • Polyunsaturated Fat 1.7g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 120mg
    • Sodium 1351mg
    • Salt 3.38g
    • Calcium 5%
    • Iron 12%
    • Potassium 19%
    • Vitamin C 4%
    • Vitamin A 2%

Bereidingswijze

  1. Snijd de zwarte olijven grof en de basilicum in reepjes. Halveer de plakken ham in de lengte. Snijd de kabeljauwfilet in 12 gelijke stukken en wikkel ze in een half plakje ham. Laat dit zo even liggen, dan plakt de ham vanzelf vast.

  2. Verwarm de Bertolli olijfolie in een koekenpan en bak hierin de stukken vis in ham in 2 minuten rondom aan.

  3. Meng 100 ml heet water met de Bertolli pesto Rosso, de olijven en de kappertjes en roer dit door het bakvet. Laat de vis zo in 4 tot 6 minuten zachtjes gaar sudderen.

  4. Garneer met de basilicum en serveer de kabeljauw met ham en de pittige olijvensaus direct.

 
         

Meer inspiratie