Kabeljauw met olijven

Kabeljauw met olijven

Met deze kabeljauw met olijven haal je heel eenvoudig de Italiaanse keuken in huis. De kabeljauw staat in 20 minuutjes al op tafel. Verrukkelijk visgerecht voor 4 personen met gestoofde kabeljauw, olijven, rode ui, tijm en witte wijn.

Voorbereidings tijd

5 min

Kook tijd

15 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 4 el zwarte olijven
  • 1 rode ui
  • 3 el Bertolli olijfolie extra vergine originale
  • 1 tl tijm
  • 1 dl witte wijn
  • 600 g kabeljauwfilets (in 4 stukken)
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 247
    • Eiwitten 27.8g
    • Carbohydrate incl. fibre 3.5g
    • Carbohydrate excl. fibre 2.8g
    • Sugar 1.3g
    • Fibre 0.7g
    • Fat 11.9g
    • Saturated Fat 1.7g
    • Unsaturated Fat 9.7g
    • Monounsaturated Fat 8.3g
    • Polyunsaturated Fat 1.5g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 110mg
    • Sodium 154mg
    • Salt 0.38g
    • Calcium 4%
    • Iron 9%
    • Potassium 13%
    • Vitamin C 4%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Ontpit de olijven en hak ze in grove stukken. Snipper de ui fijn.

  2. Verhit de olijfolie extra vergine in een anti-aanbakpan en fruit hierin de ui glazig met de tijm. Schenk de witte wijn erbij en kook deze een beetje in.

  3. Leg de kabeljauwfilets in de pan en schep de olijven er omheen. Breng eventueel op smaak met zout en versgemalen peper. Laat de vis 8 minuten stoven in de wijnsaus, keer de filets halverwege.

  4. Serveer de kabeljauw met olijven direct.

 
         

Meer inspiratie