Kabeljauw-hampakketjes met courgettepasta

Kabeljauw-hampakketjes met courgettepasta

Heerlijke kabeljauw-hampakketjes met courgettepasta maak je eenvoudig en extra lekker met Bertolli pesto Verde. Een complete Italiaanse maaltijd voor 4 personen.

Voorbereidings tijd

5 min

Kook tijd

25 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 50 g parmezaanse kaas
  • 2 kleine courgettes
  • 400 g kabeljauwfilets (4 stukken)
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 8 plakken rauwe ham
  • 400 g Bertolli Pasta Penne Rigate
  • 4 el Bertolli extra vergine olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el Bertolli Pesto Verde
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 767
    • Eiwitten 52.8g
    • Carbohydrate incl. fibre 78.7g
    • Carbohydrate excl. fibre 75.4g
    • Sugar 6.8g
    • Fibre 3.3g
    • Fat 28.0g
    • Saturated Fat 7.2g
    • Unsaturated Fat 19.9g
    • Monounsaturated Fat 13.5g
    • Polyunsaturated Fat 2.3g
    • Trans Fat 0.1g
    • Cholesterol 121mg
    • Sodium 1456mg
    • Salt 3.64g
    • Calcium 16%
    • Iron 12%
    • Potassium 25%
    • Vitamin C 31%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Pers de citroen uit en rasp de parmezaanse kaas. Rasp de courgette grof. Bestrooi de kabeljauw met zout en peper en strooi op de bovenkant van elke stuk vis wat peterselie. Pak ze in de rauwe ham: eerst een plak in de breedte en dan een tweede plak in de lengte.

  2. Kook de penne rigate volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en voeg 2 el extra vergine olijfolie toe aan het water. Giet de penne daarna af en spoel ze af onder de koude kraan.

  3. Bak de vispakketjes eerst met de mooie kant naar onder. Verhit in een pan met antiaanbaklaag 2 el olijfolie en bak hierin de vispakketjes knapperig en gaar. Leg ze eerst met de mooie kant naar beneden in de pan en keer ze na een paar minuten om.

  4. Roerbak ondertussen de courgette in de extra vergine olijfolie. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg het citroensap toe. Roer de Bertolli pesto Verde door de courgette, dan de penne en laat de pasta weer even goed warm worden.

  5. Serveer de pakketjes met de courgettepasta en strooi er wat parmezaanse kaas over.

 
         

Meer inspiratie