Kalfs- en tomaatspiesjes

Kalfs- en tomaatspiesjes

Recept kalfsvlees en tomaatspiesjes gemaakt van mails kalfsvlees en cherrytomaatjes en geserveerd met een frisse salade met een dressing op basis van Bertolli extra vergine olijfolie originale. Bereid de spiesjes ook eens op de BBQ!

Kook tijd

15 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 1 blaadje verse laurier
  • 8 el Bertolli extra vergine olijfolie originale
  • 3 blaadjes verse salie
  • 2 el witte wijn
  • 300 g kalfsvleesblokjes
  • 4 takjes verse rozemarijn
  • 300 g cherrytomaatjes
  • 400 g gemengde sla
  • ½ el balsamico azijn di Modena
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 369
    • Eiwitten 18.2g
    • Carbohydrate incl. fibre 8.1g
    • Carbohydrate excl. fibre 5.4g
    • Sugar 4.4g
    • Fibre 2.6g
    • Fat 29.9g
    • Saturated Fat 4.5g
    • Unsaturated Fat 24.0g
    • Monounsaturated Fat 20.6g
    • Polyunsaturated Fat 3.4g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 34mg
    • Sodium 61mg
    • Salt 0.15g
    • Calcium 4%
    • Iron 9%
    • Potassium 21%
    • Vitamin C 39%
    • Vitamin A 96%

Bereidingswijze

  1. Hak de ui fijn en versnipper het laurierblad. Meng dit in een grote schaal met de 5 eetlepels olijfolie, de salie, de witte wijn, en wat peper en zout.

  2. Prik afwisselend blokjes kalfsvlees en cherrytomaatjes aan de rozemarijntakjes (aan de onderkant van de takjes beginnen). Prik het vlees en de tomaatjes eventueel voor met een houten prikker. Leg de spiesjes dan in de ui-marinade en draai ze regelmatig om. Laat ze minstens 30 minuten tot maximaal een nacht in de koelkast marineren.

  3. Laat de grillpan goed heet worden. Schud de spiesjes even af en grill ze ongeveer 10 minuten terwijl je ze regelmatig omdraait.

  4. Meng ondertussen de gemengde sla met een dressing van 3 eetlepels olijfolie en de balsamicoazijn. Serveer de spiesjes met de salade.

 
         

Meer inspiratie