Ingrediënten
- 1 kleine ui
- 1 kleine wortel
- 3 el bloem
- 4 kalfslapjes
- 4 kleine tomaten
- 3 el Bertolli olijfolie classico
- 1 dl witte wijn
- 1 bosje peterselie
- 1 sinaasappel
- 1 citroen
Bereidingswijze
-
Hak de ui en wortel fijn. Meng wat zout en peper door de bloem. Haal de kalfslapjes er doorheen. Kruis de tomaten aan de bovenkant in met een scherp mesje en dompel ze even onder in kokend water, zodat het velletje loslaat. Ontvel ze volledig en snijd het vruchtvlees in stukjes.
-
Verhit de extra Bertolli olijfolie/b> in een koekenpan en bak hierin de ui glazig met de wortel. Leg dan de kalfslapjes in de pan en bak ze ongeveer 2 minuten aan elke kant. Schenk de witte wijn erover en voeg wat zout toe.
-
Schep de stukjes tomaat bij het vlees, plaats een deksel op de pan en laat het vlees 20 minuten zachtjes sudderen.
-
Maak intussen de gremolata. Hak hiervoor de peterselie heel fijn. Schil de sinaasappel en de citroen dun (alleen het gekleurde deel, het wit eronder is bitter van smaak) en snijd de schil ook heel fijn. Meng de schil goed met de peterselie.
-
Schik de kalfslapjes op een diep bord, schenk de saus erover en bestrooi het gerecht tot slot met de gremolata.
Meer inspiratie
-
Aspergesalade met garnalen en sinaasappel
Heerlijke frisse en zomerse aspergesalade met garnalen en sinaasappel. Met een fijne twist door de amandelen en gamba's. Extra lekker en gezond.
-
Kalfs- en tomaatspiesjes
Recept kalfsvlees en tomaatspiesjes gemaakt van mails kalfsvlees en cherrytomaatjes en geserveerd met een frisse salade met een dressing op basis van Bertolli extra vergine olijfolie originale. Bereid de spiesjes ook eens op de BBQ!
-
Zeebaarsfilet met prei
Deze zeebaarsfilet met prei is een verrukkelijk visgerecht. Sublieme combinatie van vis met groenten en extra vol van smaak door de sinaasappelschil en de witte wijn. Heerlijk zomers hoofdgerecht voor 4 personen.
-
Tonijnsalade met witte bonen en Parmezaanse kaas
Verrukkelijk tonijnsalade met witte bonen en Parmezaanse kaas. Deze salade met tonijn is een geweldige combinatie van veldsla met tonijn, tomaatjes, witte bonen en bieslook. Verse witte boontjes, of verse Italiaanse Borlottibonen, zijn in dit gerecht natuurlijk het lekkerst.
-
Jagersbiefstuk met paddenstoelen
Heerlijke Italiaanse jagersbiefstuk met paddenstoelen. Eenvoudig biefstuk rosé bakken in de Bertolli olijfolie. Extra lekker met gebakken aardappelen en een Italiaanse salade.
-
Kalfsrolletjes met ham en champignons
Kalfsrolletjes met ham en champignons maak je eenvoudig en snel met dit recept en Bertolli Pastasaus Romig. Bertolli Pastasaus Cremosa is geïnspireerd op Lambardia en heeft hierdoor een romige, zoetige smaak. De kalfsrolletjes lijken heel erg op rollade en ogen daardoor erg feestelijk.
-
Penne met tomatensaus en geroosterde broccoli
Deze heerlijke penne met tomatensaus en geroosterde broccoli staat in een half uurtje op tafel. Kinderen zijn dol op dit gezonde pasta gerecht. Waan je even in Italie met dit verrukkelijke recept gemaakt met Bertolli Pastasaus Pecorinokaas & Knoflook en Bertolli Pasta Penne Rigate.
-
Groene lasagne met pittige gehaktsaus
Heerlijke groene lasagne met Bertolli Pastasaus Piccante. Boordevol gezonde ingredienten zoals bladspinazie, paprika, ui, courgette, rundergehakt en knoflook. Heerlijke lasagne uit de Italiaanse keuken voor 4 personen.