kalfslapjes met gremolata

kalfslapjes met gremolata

De lekkerste kalfslapjes met gremolata. Een op en top Italiaans gerecht. Heerlijke malse lapjes kalfsvlees met een droge topping van gehakte peterselie, citroenschil en ui. Vervang de kalfslapjes eens voor een ander stukje vlees. Dit gerecht uit de Italiaanse keuken is geschikt voor 4 personen.

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

25 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 1 kleine wortel
  • 3 el bloem
  • 4 kalfslapjes
  • 4 kleine tomaten
  • 3 el Bertolli olijfolie classico
  • 1 dl witte wijn
  • 1 bosje peterselie
  • 1 sinaasappel
  • 1 citroen
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 327
    • Eiwitten 27.4g
    • Carbohydrate incl. fibre 17.7g
    • Carbohydrate excl. fibre 13.0g
    • Sugar 4.8g
    • Fibre 4.7g
    • Fat 14.4g
    • Saturated Fat 2.7g
    • Unsaturated Fat 10.2g
    • Monounsaturated Fat 8.7g
    • Polyunsaturated Fat 1.5g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 104mg
    • Sodium 119mg
    • Salt 0.30g
    • Calcium 7%
    • Iron 13%
    • Potassium 25%
    • Vitamin C 79%
    • Vitamin A 2%

Bereidingswijze

  1. Hak de ui en wortel fijn. Meng wat zout en peper door de bloem. Haal de kalfslapjes er doorheen. Kruis de tomaten aan de bovenkant in met een scherp mesje en dompel ze even onder in kokend water, zodat het velletje loslaat. Ontvel ze volledig en snijd het vruchtvlees in stukjes.

  2. Verhit de extra Bertolli olijfolie/b> in een koekenpan en bak hierin de ui glazig met de wortel. Leg dan de kalfslapjes in de pan en bak ze ongeveer 2 minuten aan elke kant. Schenk de witte wijn erover en voeg wat zout toe.

  3. Schep de stukjes tomaat bij het vlees, plaats een deksel op de pan en laat het vlees 20 minuten zachtjes sudderen.

  4. Maak intussen de gremolata. Hak hiervoor de peterselie heel fijn. Schil de sinaasappel en de citroen dun (alleen het gekleurde deel, het wit eronder is bitter van smaak) en snijd de schil ook heel fijn. Meng de schil goed met de peterselie.

  5. Schik de kalfslapjes op een diep bord, schenk de saus erover en bestrooi het gerecht tot slot met de gremolata.

 
         

Meer inspiratie