Kalfsvlees pestorolletjes met gegratineerde groenten en tagliatelle

Kalfsvlees pestorolletjes met gegratineerde groenten en tagliatelle

Kalfsvlees pestorolletjes met gegratineerde groenten en tagliatelle

Voorbereidings tijd

15 min

Kook tijd

35 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 1 venkel
  • 3 el Bertolli olijfolie classico
  • 100 g geraspte parmezaanse kaas
  • 8 halfgedroogde tomaten (koelvers)
  • 1 potje Bertolli Pesto Verde
  • 4 ongepaneerde kalfsschnitzel
  • 4 takjes basilicum
  • 400 g tagliatelle
  • 50 g rucola
  • extra nodig: cocktailprikkers
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 956
    • Eiwitten 56.9g
    • Carbohydrate incl. fibre 91.4g
    • Carbohydrate excl. fibre 85.2g
    • Sugar 12.8g
    • Fibre 6.3g
    • Fat 42.1g
    • Saturated Fat 10.5g
    • Unsaturated Fat 29.5g
    • Monounsaturated Fat 10.3g
    • Polyunsaturated Fat 1.3g
    • Trans Fat 0.1g
    • Cholesterol 89mg
    • Sodium 1005mg
    • Salt 2.51g
    • Calcium 37%
    • Iron 20%
    • Potassium 33%
    • Vitamin C 39%
    • Vitamin A 6%

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.

  2. Maak de groenten schoon en snijd de courgettes en venkel in dunne plakken. Kook de venkel 10 min. in kokend water en giet af. Verdeel de venkel en courgette in laagjes over een met olijfolie ingevette ovenvaste schaal. Strooi tussen elke laag groente wat van de geraspte kaas, wat tomaatjes en peper en zout naar smaak. Eindig met wat geraspte Parmezaanse kaas en bedruppel met wat olie.

  3. Bestrijk de schnitzels aan beide kanten royaal met Pesto Verde, verdeel de blaadjes basilicum erover en rol ze strak op. Prik elk rolletje vast met een cocktailprikker en leg de rolletjes in een passende met olie ingevette schaal.

  4. Zet beide schalen ca. 20 min. in de hete oven, tot de vleesrolletjes en de groenten gaar zijn.

  5. Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af. Schep de warme pasta om met de rest van de pesto. Verdeel de pasta over 4 warme borden en strooi de rucola erover.

  6. Schep de gegratineerde groenten ernaast en leg op elk bord een vleesrolletje. Verwijder de prikkers!

 
         

Meer inspiratie