Karbonaadjes met Pecorinosaus en farfalle

Karbonaadjes met Pecorinosaus en farfalle

Een lekker Italiaans gerecht van karbonaadjes met pecorinosaus, roergebakken kool en farfalle, gemaakt met Bertolli pastasaus.

Kook tijd

25 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 4 kleine varkenskarbonades
  • 3 el Bertolli olijfolie classico
  • 1 pot Bertolli Pastasaus in pot Pecorino à 400 g
  • 400 g farfalle
  • 500 g groene kool
  • 4 takjes basilicum
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 687
    • Eiwitten 38.6g
    • Carbohydrate incl. fibre 89.6g
    • Carbohydrate excl. fibre 80.8g
    • Sugar 11.5g
    • Fibre 8.8g
    • Fat 19.4g
    • Saturated Fat 3.0g
    • Unsaturated Fat 13.3g
    • Monounsaturated Fat 9.2g
    • Polyunsaturated Fat 2.3g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 68mg
    • Sodium 497mg
    • Salt 1.24g
    • Calcium 11%
    • Iron 18%
    • Potassium 25%
    • Vitamin C 134%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Wrijf de karbonades in met 1 theelepel peper en ½ theelepel zout. Verhit de helft van de Bertolli olijfolie in een koekenpan. Bak hierin de karbonades aan beide kanten bruin in ca. 8 min. Voeg de Bertolli pastasaus Pecorino toe en laat het vlees in de saus zachtjes gaar worden, ca. 10 min.

  2. Kook ondertussen de farfalle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de farfalle af, laat goed uitlekken. Maak de groene kool schoon en snijd hem in smalle reepjes. Verhit de rest van de Bertolli olijfolie in een wok of ruime koekenpan en roerbak hierin de kool 5 min. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Scheur de basilicum in stukken. Meng de farfalle met de basilicum en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over 4 borden, leg de karbonaadjes met wat pastasaus ernaast en schep de roergebakken kool erbij.

 
         

Meer inspiratie