Kip met citroen en olijven

Kip met citroen en olijven

Een zalig recept met kip in de hoofdrol en bereid in citroen en de Bertolli pesto Rosso. De olijven maken deze Italiaanse kip helemaal af.

Voorbereidings tijd

5 min

Kook tijd

10 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 8 kipdrumsticks
  • 3 el Bertolli olijfolie classico
  • 2 citroenen
  • 200 g groene olijven zonder pit
  • 250 ml kippenbouillon
  • 2 el Bertolli Pesto Rosso
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 338
    • Eiwitten 18.6g
    • Carbohydrate incl. fibre 4.1g
    • Carbohydrate excl. fibre 1.9g
    • Sugar 1.3g
    • Fibre 2.3g
    • Fat 27.9g
    • Saturated Fat 5.1g
    • Unsaturated Fat 20.7g
    • Monounsaturated Fat 15.3g
    • Polyunsaturated Fat 3.1g
    • Trans Fat 0.1g
    • Cholesterol 82mg
    • Sodium 1161mg
    • Salt 2.91g
    • Calcium 4%
    • Iron 7%
    • Potassium 11%
    • Vitamin C 22%
    • Vitamin A 4%

Bereidingswijze

  1. Snijd de citroenen in dunne plakjes. Bestrooi de drumsticks met zout en peper.

  2. Verwarm de olijfolie in een braadpan en bak hierin de drumsticks in 5 minuten rondom lichtbruin. Verdeel de plakjes citroen en de olijven ertussen.

  3. Schenk de kippenbouillon erbij en schep 2 eetlepels Bertolli pesto Rosso door het vocht. Stoof de drumsticks zonder deksel in 25 - 30 minuten zachtjes gaar, en laat het vocht wat verdampen.

 
         

Meer inspiratie