Kip met groenten

Kip met groenten

De allerlekkerste kip met verse groenten maak je eenvoudig en snel met dit verrukkelijke gerecht in Italiaanse stijl. De kippenbouten zijn gekruid met rozemarijn. Deze kip met groenten is extra lekker met gebakken aardappeltjes of pasta en een tomatensalade.

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

40 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 4 tomaten
  • 1 gele paprika
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 3 el Bertolli olijfolie classico
  • 4 kippenboutjes
  • 100 ml witte wijn
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 623
    • Eiwitten 72.7g
    • Carbohydrate incl. fibre 11.0g
    • Carbohydrate excl. fibre 8.7g
    • Sugar 4.7g
    • Fibre 2.3g
    • Fat 30.5g
    • Saturated Fat 7.3g
    • Unsaturated Fat 19.8g
    • Monounsaturated Fat 15.3g
    • Polyunsaturated Fat 4.6g
    • Trans Fat 0.2g
    • Cholesterol 202mg
    • Sodium 235mg
    • Salt 0.58g
    • Calcium 6%
    • Iron 15%
    • Potassium 38%
    • Vitamin C 123%
    • Vitamin A 1%

Bereidingswijze

  1. Hak de ui fijn. Snijd de tomaten in stukken en snijd de paprika in fijne reepjes. Ris de rozemarijnblaadjes van de takjes en hak ze fijn.

  2. Verhit de Bertolli olijfolie in een ruime pan en bak hierin de ui kort aan met de rozemarijn. Leg de kippenbouten in de pan en bak ze rondom bruin. Kruid de kip met peper en zout, schenk de witte wijn erbij en kook het vocht tot 1/3 in.

  3. Schep er dan de tomaten en paprika bij, zet het vuur lager, plaats een deksel op de pan en laat de kip nog ongeveer 20 minuten stoven, terwijl je de bouten af en toe keert.

  4. Schik de bouten op een mooie schaal, schenk het bakvocht erover en serveer direct.

 
         

Meer inspiratie