Kipfilet gevuld met pesto en paddenstoelen

Kipfilet gevuld met pesto en paddenstoelen

Heerlijke feestelijke kipfilet gevuld met pesto en paddenstoelen uit de oven. Erg lekker en een groot succes voor een feestje in Italiaanse stijl. Maak het nu eenvoudig en extra lekker zelf met Bertolli pesto rosso.

Voorbereidings tijd

5 min

Kook tijd

40 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 20 g gedroogde paddenstoelen (porcini)
  • 3 el Bertolli Pesto Rosso
  • 4 kipfilet
  • 10 plakjes ontbijtspek
  • 1 el Bertolli olijfolie classico
  • extra nodig: ingevet bakblik of ovenschaal
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 385
    • Eiwitten 43.4g
    • Carbohydrate incl. fibre 1.8g
    • Carbohydrate excl. fibre 1.4g
    • Sugar 1.2g
    • Fibre 0.4g
    • Fat 22.7g
    • Saturated Fat 7.4g
    • Unsaturated Fat 7.6g
    • Monounsaturated Fat 3.3g
    • Polyunsaturated Fat 0.9g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 141mg
    • Sodium 778mg
    • Salt 1.95g
    • Calcium 1%
    • Iron 5%
    • Potassium 16%
    • Vitamin C <1%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Pel en hak de knoflook fijn. Week de paddenstoelen 10 minuten in 2 dl kokend heet water. Laat ze in een zeef uitlekken en hak ze in kleine stukjes. Meng de paddenstoelen met de knoflook en Bertolli pesto Rosso.

  2. Snijd de kipfilets in, zodat een zakje ontstaat en vul ze met het paddenstoelenmengsel. Druk de vulling goed aan en vouw de filets weer dicht. Wikkel de kipfilets stevig in de plakjes ontbijtspek.

  3. Leg de kipfilets in een bakblik of ovenschaal, druppel er de Bertolli olijfolie over en laat ze in de oven in 25 tot 30 minuten goudbruin en gaar worden.

 
         

Meer inspiratie