Koteletjes pesto rosso, knoflookaardappels en broccoli

Koteletjes pesto rosso, knoflookaardappels en broccoli

Overheerlijke koteletjes met rode pesto, geserveerd met knapperige gebakken aardappelen en geroerbakte peterseliebroccoli met balsamico azijn.

Voorbereidings tijd

15 min

Kook tijd

25 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 500 g lamskoteletjes of varkenskoteletten
  • 3 el Bertolli Pesto Rosso
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 el Bertolli olijfolie classico
  • 400 g voorgekookte aardappelplakjes
  • 600 g broccoliroosjes
  • 1 el balsamico azijn
  • 3 el fijngehakt basilicum
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 655
    • Eiwitten 27.3g
    • Carbohydrate incl. fibre 45.9g
    • Carbohydrate excl. fibre 41.2g
    • Sugar 4.5g
    • Fibre 4.6g
    • Fat 42.4g
    • Saturated Fat 10.9g
    • Unsaturated Fat 26.0g
    • Monounsaturated Fat 18.1g
    • Polyunsaturated Fat 4.4g
    • Trans Fat 0.6g
    • Cholesterol 62mg
    • Sodium 257mg
    • Salt 0.64g
    • Calcium 10%
    • Iron 12%
    • Potassium 29%
    • Vitamin C 250%
    • Vitamin A 90%

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de koteletjes aan beide kanten met wat peper en zout, en bestrijk ze met een dun laagje rode pesto. Pel en snijd de uien en de knoflook in plakjes.

  2. Verhit 2 el olijfolie in een hapjespan en bak hierin de plakjes aardappel, de ui en de knoflook in ca. 15 minuten goudbruin. Verhit gelijktijdig 2 el olijfolie in een koekenpan en bak hierin op een matig hoog vuur de koteletjes aan beide kanten in 10-15 minuten bruin en gaar. Voeg naar smaak wat peper, zout en pesto toe.

  3. Verhit de rest van de olijfolie in een wok of andere hapjespan en roerbak de broccoli in ca. 10 minuten gaar maar nog wel knapperig. Meng vlak voor het serveren de balsamicoazijn en de peterselie door de broccoli.

  4. Verdeel de koteletjes over 4 warme grote borden, schep de gebakken aardappeltjes en de broccoli ernaast.

 
         

Meer inspiratie