Koude pastasalade Calabrese met hazelnoten en verse kruiden

Koude pastasalade Calabrese met hazelnoten en verse kruiden

Koude pastasalade Calabrese met hazelnoten en verse kruiden

Voorbereidings tijd

5 min

Kook tijd

20 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 400 g fusilli pasta
  • 50 g witte hazelnoten
  • 1 el Bertolli olijfolie classico
  • 400 g italiaanse roerbakgroenten
  • 4 el olijfmayonaise
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Piccante Calabrese à 600 g
  • 150 g hamblokjes
  • 1 bosje gemengde groene kruiden (circa 30 g)
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 757
    • Eiwitten 28.1g
    • Carbohydrate incl. fibre 98.3g
    • Carbohydrate excl. fibre 91.0g
    • Sugar 18.4g
    • Fibre 7.3g
    • Fat 28.5g
    • Saturated Fat 4.2g
    • Unsaturated Fat 22.6g
    • Monounsaturated Fat 14.2g
    • Polyunsaturated Fat 7.5g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 34mg
    • Sodium 1691mg
    • Salt 4.23g
    • Calcium 9%
    • Iron 16%
    • Potassium 25%
    • Vitamin C 19%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten en onder de koude kraan afspoelen en koud laten worden. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan al omscheppend lichtbruin. Laat ze op een bord afkoelen en hak ze grof.

  2. Verhit ondertussen de olijfolie in een wok en roerbak de Italiaanse roerbakgroenten 3 minuten. Laten afkoelen. Meng de olijfmayonaise in een grote schaal goed met ¼ van de pastasaus. Roer dan de rest van de pastasaus erdoor.

  3. Voeg de fusili, Italiaanse roerbakgroenten en hamblokjes toe. Knip de kruiden erboven fijn en schep alles door elkaar. Verdeel over 4 grote kommen of diepe borden en strooi de hazelnoten erover.

 
         

Meer inspiratie