Kruidige kipfilets gevuld met buffelmozzarella

Kruidige kipfilets gevuld met buffelmozzarella

Voor een zalig kip gerecht moet je hier zijn. Deze in Bertolli olijfolie gebakken kruidige kipfilets gevuld met buffelmozzarella en pesto verde zijn om je vingers bij op te eten.

Voorbereidings tijd

5 min

Kook tijd

25 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 125 g buffalo mozzarella à
  • 400 g kipfilet (in 4 stukken)
  • 3 el Bertolli olijfolie classico
  • 2 el citroensap
  • 1.5 dl kippenbouillon
  • 4 el Bertolli Pesto Verde
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 369
    • Eiwitten 31.3g
    • Carbohydrate incl. fibre 2.5g
    • Carbohydrate excl. fibre 2.2g
    • Sugar 1.1g
    • Fibre 0.3g
    • Fat 26.0g
    • Saturated Fat 7.2g
    • Unsaturated Fat 17.3g
    • Monounsaturated Fat 10.1g
    • Polyunsaturated Fat 1.5g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 96mg
    • Sodium 552mg
    • Salt 1.38g
    • Calcium 17%
    • Iron 5%
    • Potassium 12%
    • Vitamin C 10%
    • Vitamin A 4%

Bereidingswijze

  1. Snijd de buffel mozzarella in repen van ca. 1 cm dik en dep ze goed droog met keukenpapier. Snijd de kipfilets overlangs in tot op 1 cm van de rand en klap ze open.

  2. Strijk in elke filet een lepel Bertolli pesto Verde uit Leg 1-2 repen mozzarella op de onderste helft en klap de filet dicht. Steek de rand met cocktailprikkers vast. Wrijf de kipfilets in met zout en peper.

  3. Verhit de Bertolli Vloeibaar in een koekenpan en bak hierin de kipfilets op matig hoog vuur in 4-6 minuten aan beide kanten bruin.

  4. Roer het citroensap en dekippenbouillon door het bakvet en laat de kipfilets in nog 6-8 minuten zachtjes gaar sudderen.

 
         

Meer inspiratie