Kruidige visschotel

Kruidige visschotel

Een oven visschotel met bloemkool, olijven en peterselie in een kruidige pastasaus. Samen met de aardappelpuree met Parmezaanse kaas uit de tip zet je een heerlijk Italiaans gerecht op tafel.

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

5 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 300 g bloemkoolroosjes
  • 1 bosje peterselie
  • 50 g zwarte olijven zonder pit
  • 1 el Bertolli olijfolie classico
  • 375 g stevige visfilets in 3 stukken, bijv. zalm of roodbaars
  • 1 zak Bertolli Saus in zak Alle Erbe à 500 g
  • 1 rode ui
  • 2 el balsamic sladressing
  • 100 g gemengde groene sla
  • Serving Size 3

    Amount per serving

    • Energie 348
    • Eiwitten 28.3g
    • Carbohydrate incl. fibre 27.2g
    • Carbohydrate excl. fibre 21.2g
    • Sugar 16.0g
    • Fibre 6.0g
    • Fat 16.2g
    • Saturated Fat 2.7g
    • Unsaturated Fat 9.1g
    • Monounsaturated Fat 5.9g
    • Polyunsaturated Fat 1.6g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 87mg
    • Sodium 887mg
    • Salt 2.22g
    • Calcium 10%
    • Iron 23%
    • Potassium 30%
    • Vitamin C 64%
    • Vitamin A 1%

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Kook de bloemkool 5 minuten in ruim kokend water met wat zout. Giet af. Hak de peterselie en de olijven fijn.

  2. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie. Leg de visfilets er naast elkaar in. Verdeel de bloemkool, de olijven en de peterselie gelijkmatig over de vis, schep de Bertolli pastasaus Alle Erbe erover zodat de filets goed bedekt zijn. Laat de vis in de hete oven in ca. 15 minuten gaar worden. Pel en snijd ondertussen de ui in halve dunne ringen en meng met de balsamicodressing.

  3. Meng vlak voor het serveren de slablaadjes met de ui in de dressing. Leg de visfilets met bloemkool en saus op 3 warme borden en schep de warme aardappelpuree* en de salade ernaast.

 
         

Meer inspiratie