Lamskoteletten met pesto en pasta met lentegroenten

Lamskoteletten met pesto en pasta met lentegroenten

Verrukkelijke lamskoteletten met pesto en pasta met lentegroenten maak je eenvoudig zelf met dit recept. Met groene pesto, Bertolli pastasaus Basilico en penne rigate. In 30 minuten staat dit heerlijke en complete gerecht uit de Italiaanse keuken al op tafel!

Voorbereidings tijd

5 min

Kook tijd

20 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 8 magere lamskoteletten
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 50 g parmezaanse kaas
  • 3 el Bertolli olijfolie classico
  • 400 g verse spinazie
  • 200 g doperwten
  • 1 pot Bertolli Pastasaus Basilico à 400 g
  • 350 g penne rigate
  • 3 el Bertolli Pesto Verde
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 768
    • Eiwitten 35.5g
    • Carbohydrate incl. fibre 89.7g
    • Carbohydrate excl. fibre 82.0g
    • Sugar 17.2g
    • Fibre 7.6g
    • Fat 31.8g
    • Saturated Fat 9.2g
    • Unsaturated Fat 19.4g
    • Monounsaturated Fat 12.5g
    • Polyunsaturated Fat 2.1g
    • Trans Fat 0.1g
    • Cholesterol 66mg
    • Sodium 667mg
    • Salt 1.66g
    • Calcium 23%
    • Iron 21%
    • Potassium 24%
    • Vitamin C 175%
    • Vitamin A 1%

Bereidingswijze

  1. Bestrijk de lamskoteletten in met de Bertolli pesto Verde en zet ze 10 minuten weg om de smaak even in te laten trekken. Snijd ondertussen de courgette en de paprika’s in blokjes. Rasp de Parmezaanse kaas fijn.

  2. Verwarm in een grote pan een flinke scheut olijfolie en bak hierin gedurende 5 minuten de courgette- en paprikablokjes, de spinazie en de doperwtjes. Zet het vuur dan laag, doe de Bertolli pastasaus Basilico erbij en laat het zachtjes pruttelen.

  3. Kook ondertussen de pasta penne rigate al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de grillpan of grill en rooster de lamskoteletten aan beide kanten gedurende 3 tot 5 minuten.

  4. Giet de pasta af en meng er de groenten met saus doorheen. Breng het op smaak met zout en peper.

  5. Serveer de pasta in diepe borden en garneer elk bord met wat Parmezaanse kaas. Leg de lamskoteletten er bovenop.

 
         

Meer inspiratie