Lamsstoofpot met abrikozen

Lamsstoofpot met abrikozen

Heerlijke lamsstoofpot met abrikozen, sperziebonen en munt. Dit verrukkelijke Mediterrane gerecht maak je eenvoudig zelf met dit recept en Bertolli Pastasaus Picanta.

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

40 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 200 g sperziebonen
  • 250 g verse abrikozen
  • 400 g lamslapjes, grof gesneden
  • 3 el Bertolli olijfolie classico
  • 1 zak Bertolli Saus in zak Piccante à 500 g
  • 1 tl kaneel
  • 2 el verse munt
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 361
    • Eiwitten 24.7g
    • Carbohydrate incl. fibre 23.3g
    • Carbohydrate excl. fibre 19.1g
    • Sugar 14.4g
    • Fibre 4.3g
    • Fat 20.3g
    • Saturated Fat 5.1g
    • Unsaturated Fat 13.1g
    • Monounsaturated Fat 10.4g
    • Polyunsaturated Fat 1.4g
    • Trans Fat 0.5g
    • Cholesterol 74mg
    • Sodium 493mg
    • Salt 1.23g
    • Calcium 6%
    • Iron 15%
    • Potassium 17%
    • Vitamin C 11%
    • Vitamin A 23%

Bereidingswijze

  1. Pel en hak de knoflook fijn en snijd de sperziebonen in stukjes van ongeveer 3 cm. Was de abrikozen en snijd ze in vieren. Snijd de lamslapjes in grove stukken.

  2. Verwarm de Bertolli olijfolie in een braadpan en fruit hierin zachtjes de knoflook, tot de geur vrijkomt. Schep er het vlees, de boontjes, de Bertolli pastasaus Picante, de abrikozen en de kaneel door en voeg 100 ml water toe. Breng dit aan de kook en stoof het lamsvlees afgedekt 30 minuten op zacht vuur.

  3. Voeg de abrikozen toe aan het vlees en stoof het gerecht nog ongeveer 10 minuten. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Schep vlak voor het serveren de in reepjes gesneden munt erdoor.

 
         

Meer inspiratie