Lamsvlees 'Molisana'

Lamsvlees 'Molisana'

Lamsvlees 'Molisana'

Kook tijd

1 h 15 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 1 takje verse rozemarijn
  • 2 takjes verse salie
  • 1 kg lamsschouder (nek of bout)
  • 1 fles rode wijn
  • 200 ml extra vergine olijfolie
  • 3 blaadjes verse laurier
  • 1 ui
  • 500 g tomaten
  • 1 el Bertolli olijfolie classico
  • Serving Size 6

    Amount per serving

    • Energie 586
    • Eiwitten 20.6g
    • Carbohydrate incl. fibre 8.6g
    • Carbohydrate excl. fibre 7.2g
    • Sugar 6.8g
    • Fibre 1.4g
    • Fat 42.8g
    • Saturated Fat 7.5g
    • Unsaturated Fat 33.3g
    • Monounsaturated Fat 28.8g
    • Polyunsaturated Fat 4.5g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 67mg
    • Sodium 83mg
    • Salt 0.21g
    • Calcium 4%
    • Iron 17%
    • Potassium 17%
    • Vitamin C 21%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Ris de rozemarijn en de salieblaadjes van de takjes en hak ze een beetje klein. Snijd het vlees in vrij grote stukken. Meng deze in een schaal met de rode wijn, de olijfolie, rozemarijn, salie en laurier en marineer een paar uur (in de koelkast).

  2. Pel en snijd de ui fijn en snijd de tomaten in stukjes. Verhit een eetlepel Bertolli vloeibaar in een braadpan en bak de ui zachtjes bruin. Laat de stukken vlees uitlekken, dep ze droog en leg ze in de pan. Bestrooi met peper en zout. Voeg de tomaat en 50 ml warm water toe. Stoof het vlees met een deksel op de pan zachtjes gaar, in ca. 1 uur gaar.

  3. Als de saus iets te dik is, wat water toevoegen en als het erg vochtig is nog even koken zonder deksel.

 
         

Meer inspiratie