Lasagne met spinazie, tomaat en gehakt

Lasagne met spinazie, tomaat en gehakt

Zelf lasagne maken is met dit recept een peulenschil. Gehakt rullen, spinazie roerbakken, Bertolli pastasaus Aglio toevoegen en je hebt een heerlijke lasagnesaus! De lasagne kun je van tevoren bereiden en tot gebruik in de koelkast bewaren. Zet de schaal 45 minuten voor het eten in de oven en klaar is je overheerlijke Italiaanse lasagne!

Voorbereidings tijd

25 min

Kook tijd

45 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 450 g diepvries spinazie
  • 1 sjalot
  • 6 tomaten
  • 450 g rundergehakt
  • 5 el Italiaanse kruiden
  • 1 teentje knoflook
  • 1 zak Bertolli Saus in zak Aglio à 500 g
  • 1 pak lasagnebladen
  • 75 g geraspte 30+ kaas
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 757
    • Eiwitten 44.2g
    • Carbohydrate incl. fibre 91.6g
    • Carbohydrate excl. fibre 82.4g
    • Sugar 17.3g
    • Fibre 9.2g
    • Fat 25.2g
    • Saturated Fat 10.7g
    • Unsaturated Fat 11.7g
    • Monounsaturated Fat 9.1g
    • Polyunsaturated Fat 1.4g
    • Trans Fat 0.7g
    • Cholesterol 71mg
    • Sodium 746mg
    • Salt 1.86g
    • Calcium 38%
    • Iron 32%
    • Potassium 40%
    • Vitamin C 87%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Ontdooi de spinazie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper het sjalotje. Was de tomaten en snijd ze in plakken.

  2. Meng het gehakt met de Italiaanse kruiden en bak het rul, samen met het sjalotje en het uitgeperste teentje knoflook. Roerbak de spinazie een paar minuten mee. Voeg de Bertolli pastasaus Aglio toe en laat alles 10 minuten zachtjes koken.

  3. Vet een ovenschaal in. Bedek de bodem met een schepje saus en leg daarop een paar plakken tomaat. Bedek dit met lasagnevellen en schep daarop weer een laagje saus met tomatenplakken. Vul de schaal zo verder, afwisselend lasagnevellen, saus en tomaten. Eindig met een laagje saus met daarop tomaat en bestrooi met de geraspte kaas.

  4. Zet de schaal in de oven en bak de lasagne met spinazie in 40 - 45 minuten gaar en goudbruin.

 
         

Meer inspiratie