Lasagne met tonijn, courgette en citroen

Lasagne met tonijn, courgette en citroen

Deze lasagne met tonijn, courgette en citroen is een eenvoudige, lekkere lasagne met de echte Italiaanse smaak door de Bertolli Toscana Tradizionale pastasaus.

Voorbereidings tijd

5 min

Kook tijd

40 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 2 kleine courgettes
  • 1 kleine citroen
  • 2 blikjes tonijn
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Toscana Tradizionale à 600 g
  • 1 el Bertolli olijfolie classico
  • 400 g lasagnebladen
  • 4 el geraspte jonge kaas
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 603
    • Eiwitten 38.9g
    • Carbohydrate incl. fibre 92.3g
    • Carbohydrate excl. fibre 87.2g
    • Sugar 16.4g
    • Fibre 5.1g
    • Fat 8.6g
    • Saturated Fat 2.4g
    • Unsaturated Fat 5.1g
    • Monounsaturated Fat 3.2g
    • Polyunsaturated Fat 1.1g
    • Trans Fat 0.1g
    • Cholesterol 31mg
    • Sodium 645mg
    • Salt 1.61g
    • Calcium 11%
    • Iron 16%
    • Potassium 21%
    • Vitamin C 21%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Schaaf de courgettes met een dunschiller in dunne lange plakken. Rasp de schil van de schoongeboende citroen. Laat de tonijn uitlekken. Meng de Bertolli pastasaus Toscana Tradizionale met 1 dl koud water, de geraspte citroenschil en de tonijn.

  2. Vet een ovenschaal (ca. 2 ½ l inhoud) in met wat Bertolli olijfolie en bedek de bodem met een dunne laag pastasaus en een laagje courgetteplakjes. Bestrooi de courgette met wat peper en zout en bedek met een laagje lasagnebladen. Herhaal tot alles op is en eindig met een laagje saus. Bestrooi met de geraspte jonge kaas.

  3. Laat de lasagne in de hete oven in ca. 30 min. gaar en goudbruin worden. Schep de lasagne aan tafel op de borden.

 
         

Meer inspiratie