Lauwwarme salade van pappardelle met geroosterde groenten en gegrilde kip

Lauwwarme salade van pappardelle met geroosterde groenten en gegrilde kip

Lekkere pasta salade van pappardelle, geroosterde kip en groene asperges, verse kruiden en een overheerlijke traditionele pastasaus. Een gerecht met heel veel variatie mogelijkheden. Rooster ook eens cherrytomaten en plakken courgette of vervang de kip door plakjes varkenshaas met extra knoflook.

Voorbereidings tijd

20 min

Kook tijd

30 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 300 g verse groene asperges
  • 1 citroen
  • 400 g kipfilet
  • 4 el verse oregano fijngesneden
  • 3 el Bertolli olijfolie classico
  • 400 g pappardelle pasta
  • 1 Bertolli Saus in zak Toscana Tradizionale (gezinsverpakking) à 600 g
  • 3 takjes verse basilicum
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 674
    • Eiwitten 39.9g
    • Carbohydrate incl. fibre 95.0g
    • Carbohydrate excl. fibre 88.4g
    • Sugar 14.6g
    • Fibre 6.6g
    • Fat 15.2g
    • Saturated Fat 2.4g
    • Unsaturated Fat 11.4g
    • Monounsaturated Fat 8.2g
    • Polyunsaturated Fat 1.8g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 70mg
    • Sodium 561mg
    • Salt 1.40g
    • Calcium 5%
    • Iron 15%
    • Potassium 22%
    • Vitamin C 56%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Snijd van de asperges het onderste, houtige stukje af. Rasp de schil van de citroen (alleen het gele deel, het witte eronder is bitter van smaak) en pers de citroen uit. Snijd de kipfilet in lange repen en meng deze met de helft van de citroenrasp, wat zout en peper naar smaak, 1 eetlepel oregano en 2 eetlepels olijfolie. Laat de verschillende smaken even intrekken.

  2. Kook de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de kip op de hete barbecue of in de hete grillpan in ongeveer 10 minuten gaar en rondom goudbruin.

  3. Meng ondertussen de asperges met 1 eetlepel olijfolie en naar smaak wat zout en peper. Rooster ook de asperges in ca. 5 minuten beetgaar. Verwarm ondertussen de Bertolli pastasaus Tradizionale, ca. 5 minuten.

  4. Laat alle ingrediënten afkoelen tot lauwwarm. Schep de pasta met de repen kip, de asperges, de pastasaus, de rest van de citroenrasp en de rest van de oregano door elkaar. Breng de lauwwarme salade verder op smaak met citroensap, zout, peper, in stukken gescheurde basilicumblaadjes en eventueel wat extra olijfolie.

 
         

Meer inspiratie