Linguine met broccoli en knapperige pancetta

Linguine met broccoli en knapperige pancetta

Linguine met broccoli en knapperige pancetta

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

15 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 500 g linguine
  • 750 g broccoli
  • 15 dunne plakjes pancetta
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Basilico à 690 g
  • 15 blaadjes basilicum
  • 3 el mascarpone of zure room
  • Serving Size 5

    Amount per serving

    • Energie 665
    • Eiwitten 25.6g
    • Carbohydrate incl. fibre 104.1g
    • Carbohydrate excl. fibre 92.1g
    • Sugar 21.2g
    • Fibre 12.0g
    • Fat 18.1g
    • Saturated Fat 7.1g
    • Unsaturated Fat 2.6g
    • Monounsaturated Fat 0.3g
    • Polyunsaturated Fat 1.5g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 14mg
    • Sodium 777mg
    • Salt 1.94g
    • Calcium 36%
    • Iron 58%
    • Potassium 23%
    • Vitamin C 124%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.

  2. Verdeel ondertussen de broccoli in kleine roosjes en snijd de steel in dunne plakjes. Kook de broccoli in ruim kokend water gaar, 6-8 minuten. Giet af in een vergiet. Bak de plakjes pancetta in een droge koekenpan op een laag vuur knapperig.

  3. Giet de pastasaus in de pan, verwarm de saus al roerende op een matig vuur. Schep de broccoli en de pasta door de saus.

  4. Verdeel de linguine over 5 diepe borden, schep op elk een beetje mascarpone of zure room en leg de plakjes pancetta erop. Strooi de basilicum erover.

 
         

Meer inspiratie