Mini pizza's alla Genovese met rode paprika

Mini pizza's alla Genovese met rode paprika

Heerlijke mini pizzaatjes die in één hap weg zijn voor de liefhebber. De éénhapspizzaatjes met Pesto Verde van Bertolli smaken het best met rode paprika.

Kook tijd

15 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 12 witte boterhammen
  • 1 kleine rode paprika
  • 50 g salami
  • 4 takjes verse basilicum
  • 4 el Bertolli Pesto Verde
  • 2 el geraspte kaas
  • 2 el olijfolie
  • Serving Size 6

    Amount per serving

    • Energie 291
    • Eiwitten 8.3g
    • Carbohydrate incl. fibre 31.2g
    • Carbohydrate excl. fibre 29.1g
    • Sugar 4.1g
    • Fibre 2.1g
    • Fat 14.8g
    • Saturated Fat 3.5g
    • Unsaturated Fat 10.7g
    • Monounsaturated Fat 5.2g
    • Polyunsaturated Fat 1.6g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 9mg
    • Sodium 524mg
    • Salt 1.31g
    • Calcium 18%
    • Iron 14%
    • Potassium 4%
    • Vitamin C 26%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Snijd (met bijv. een glaasje) kleine rondjes van ca. 4 cm Ø uit de witte boterhammen. Maak de paprika schoon. Snijd de paprika in kleine smalle repen. Snijd de salami in kleine blokjes. Bewaar de kleine blaadjes van de basilicum en scheur de grote in smalle stukken.

  2. Rooster de broodrondjes in een hete droge koekenpan aan een kant goudbruin. Keer ze om, besmeer de (gebakken kant van de) boterhamrondjes royaal met Bertolli Pesto Verde en beleg ze met de reepjes paprika en de blokjes salami. Bestrooi ze met wat geraspte kaas.

  3. Bak tot de onderkant bruin en knapperig en de kaas gesmolten is. Leg de mini pizza's op een schaal, besprenkel ze met wat olijfolie en bestrooi met versgemalen peper en de reepjes en blaadjes basilicum.

 
         

Meer inspiratie