Mosselen gestoofd in arrabiatasaus met ciabatta

Mosselen gestoofd in arrabiatasaus met ciabatta

Een recept met mosselen gestoofd in arrabiatasaus met ciabatta. Lekker pittig door de pastasaus van Bertolli.

Voorbereidings tijd

5 min

Kook tijd

20 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 2 winterwortels
  • 2 takjes basilicum
  • 3 el citroensap
  • 2 tl honing
  • 4 el olijfolie
  • 2 kg panklare mosselen
  • 200 g verse soepgroenten
  • 1 pot Bertolli Pastasaus in pot Arrabbiata à 500 g
  • 1 ciabatta brood
  • Serving Size 2

    Amount per serving

    • Energie 2119
    • Eiwitten 188.1g
    • Carbohydrate incl. fibre 174.2g
    • Carbohydrate excl. fibre 161.2g
    • Sugar 28.3g
    • Fibre 13.1g
    • Fat 76.0g
    • Saturated Fat 15.9g
    • Unsaturated Fat 53.2g
    • Monounsaturated Fat 29.1g
    • Polyunsaturated Fat 11.5g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 477mg
    • Sodium 5391mg
    • Salt 13.48g
    • Calcium 75%
    • Iron 223%
    • Potassium 80%
    • Vitamin C 51%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Schil de wortelen en schaaf ze in lange dunne linten. Haal de basilicumblaadjes van de stelen.

  2. Hak de stelen fijn en meng ze met het citroensap, de honing, een snufje zout, een draai peper en de olijfolie. Meng deze dressing met de linten wortel en laat ze tenminste 10 minuten trekken. Schep ze zo nu en dan om.

  3. Controleer de mosselen en gooi kapotte schelpen of open schelpen die na een flinke tik met een mes niet sluiten, weg.

  4. Doe de mosselen met de groenten en de Bertolli pastasaus Arrabiata in een ruime, diepe pan. Breng dit aan de kook, dek de pan af en laat de mosselen dan in 8 - 10 minuten gaar worden. Schep ze tussentijds 2x om.

  5. Leg het ciabatta brood ondertussen in de hete oven en laat het in 5 minuten lekker warm en knapperig worden. Schep de mosselen in 2 diepe borden. Verdeel de wortelsalade over 2 kleine bordjes en strooi hier de basilicum overheen. Geef het brood er apart bij.

 
         

Meer inspiratie