Open lasagne met pesto, champignons, rode ui en spekjes

Open lasagne met pesto, champignons, rode ui en spekjes

Open lasagne met Bertolli pesto verde, gebakken champignons, rode ui en spekjes. Een heerlijk bijzonder pasta gerecht!

Kook tijd

20 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 150 g champignons
  • 1 kleine rode ui
  • 6 lasagnevellen
  • 200 g broccoliroosjes
  • 3 el olijfolie
  • 4 plakjes gerookt ontbijtspek
  • 4 el Bertolli Pesto Verde
  • Serving Size 2

    Amount per serving

    • Energie 1195
    • Eiwitten 48.1g
    • Carbohydrate incl. fibre 124.2g
    • Carbohydrate excl. fibre 117.1g
    • Sugar 6.8g
    • Fibre 7.1g
    • Fat 56.0g
    • Saturated Fat 12.2g
    • Unsaturated Fat 41.2g
    • Monounsaturated Fat 23.9g
    • Polyunsaturated Fat 5.8g
    • Trans Fat 0.1g
    • Cholesterol 65mg
    • Sodium 1370mg
    • Salt 3.43g
    • Calcium 11%
    • Iron 20%
    • Potassium 37%
    • Vitamin C 164%
    • Vitamin A 60%

Bereidingswijze

  1. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Pel de rode ui en snijd hem in partjes. Kook de vellen pasta lasagne in ruim kokend water gaar in 6-8 min. Schep ze uit het water en leg ze op keukenpapier om te drogen.

  2. Kook de broccoli 3 minuten in hetzelfde water. Giet de broccoli af. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de plakjes ontbijtspek zachtjes uit en bruin. Leg ze op keukenpapier en breek ze in stukjes.

  3. Bak de ui 3 minuten in dezelfde pan. Voeg de champignons en de broccoli toe en bak nog 3 minuten. Roer de Bertolli Pesto Verde erdoor en verwarm 2 minuten. Leg op 2 warme borden een vel lasagne. Schep op elk een paar lepels van het champignonmengsel en strooi er wat stukjes spek over. Leg op elk weer een vel lasagne met daarop een paar lepels van het champignonmengsel en wat spek. Leg het derde lasagne vel erop en bedek het met de rest van het champignonmengsel en de spekjes. Serveer de borden.

 
         

Meer inspiratie