Orecchiette met broccoli en vongole

Orecchiette met broccoli en vongole

Heerlijke orecchiette met broccoli en vongole is een Italiaans pastagerecht bereid met venusschelpen. Vongole of venusschelpen zijn kleine schelpdiertjes met veel smaak. Orecchiette betekent 'oortjes' en dat is precies waar de pasta je aan doet denken. Deze orecchiette pasta combineer goed met de broccoli en de vensschelpen.

Voorbereidings tijd

5 min

Kook tijd

15 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 2 tomaten
  • 1 bosje peterselie
  • 2 sjalotten
  • 350 g orecchiette (of andere korte pasta)
  • 1 kg venusschelpen (of mosselen)
  • 1 dl witte wijn
  • 3 el Bertolli olijfolie classico
  • extra nodig: fijne zeef
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 801
    • Eiwitten 58.2g
    • Carbohydrate incl. fibre 92.9g
    • Carbohydrate excl. fibre 85.6g
    • Sugar 6.1g
    • Fibre 7.2g
    • Fat 20.2g
    • Saturated Fat 4.3g
    • Unsaturated Fat 14.0g
    • Monounsaturated Fat 9.9g
    • Polyunsaturated Fat 4.0g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 119mg
    • Sodium 983mg
    • Salt 2.46g
    • Calcium 24%
    • Iron 68%
    • Potassium 34%
    • Vitamin C 100%
    • Vitamin A <1%

Bereidingswijze

  1. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de tomaat in stukjes. Hak de peterselie en sjalotjes fijn. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de laatste 5 minuten de broccoli mee.

  2. Zet de venusschelpen een half uurtje in zout water weg, zodat de schelpdiertjes hun zand uitspuiten. Spoel de venusschelpen daarna goed schoon. Breng ze, met de witte wijn, met het deksel op de pan, aan de kook. Als alle schelpjes open zijn, ze de venusschelpen klaar. Haal de venusschelpen uit hun schelpen en zeef het kookvocht door een fijne zeef.

  3. Verhit de Bertolli olijfolie en roerbak hierin de sjalotten. Schep er de afgegoten pasta en broccoli, tomaten en peterselie door en warm het gerecht nog eens 2 minuten goed door. Schenk het gezeefde kookvocht erover maak het op smaak af met zout en versgemalen peper.

 
         

Meer inspiratie