Pasta Bolognese met aubergine, Parmezaan en basilicum

Pasta Bolognese met aubergine, Parmezaan en basilicum

Pasta Bolognese met aubergine, Parmezaan en basilicum

Voorbereidings tijd

10 min

Kook tijd

20 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 300 g Pipe Rigate
  • 1 grote aubergine
  • 2 el Bertolli olijfolie classico
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Bolognese à 460 g
  • 2 takjes basilicum
  • 4 el geraspte parmezaanse kaas
  • Serving Size 3

    Amount per serving

    • Energie 605
    • Eiwitten 23.7g
    • Carbohydrate incl. fibre 99.7g
    • Carbohydrate excl. fibre 90.0g
    • Sugar 15.2g
    • Fibre 9.8g
    • Fat 15.7g
    • Saturated Fat 3.7g
    • Unsaturated Fat 11.5g
    • Monounsaturated Fat 7.3g
    • Polyunsaturated Fat 0.8g
    • Trans Fat 0.0g
    • Cholesterol 16mg
    • Sodium 967mg
    • Salt 2.41g
    • Calcium 10%
    • Iron 6%
    • Potassium 11%
    • Vitamin C 33%
    • Vitamin A 1%

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken.

  2. Was en snijd ondertussen de aubergine in kwart plakjes. Bedruppel een grillpan met de olijfolie en rooster de aubergineplakken aan beide kanten lichtbruin.

  3. Verwarm in een pan de pastasaus. Schep de aubergine erdoor en warm 2 minuten mee. Verdeel de pasta over 3 diepe warme borden, giet de saus erover en scheur de basilicum erboven in stukjes. Bestrooi met de geraspte Parmezaanse kaas.

 
         

Meer inspiratie