Pasta 'Gricia'

Pasta 'Gricia'

Pasta 'Gricia'

Voorbereidings tijd

5 min

Kook tijd

15 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 400 g spaghetti
  • 250 g bacon
  • 2 el Bertolli olijfolie
  • 100 g pecorino, geraspt
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 826
    • Eiwitten 45.4g
    • Carbohydrate incl. fibre 75.9g
    • Carbohydrate excl. fibre 72.7g
    • Sugar 2.9g
    • Fibre 3.2g
    • Fat 36.4g
    • Saturated Fat 12.8g
    • Unsaturated Fat 21.4g
    • Monounsaturated Fat 16.7g
    • Polyunsaturated Fat 4.7g
    • Trans Fat 0.1g
    • Cholesterol 95mg
    • Sodium 1420mg
    • Salt 3.55g
    • Calcium 30%
    • Iron 12%
    • Potassium 16%
    • Vitamin C <1%
    • Vitamin A 2%

Bereidingswijze

  1. Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de pasta heel goed uitlekken! Snijd de bacon in dunne reepjes.

  2. Verhit de olijfolie en bak hierin de baconreepjes knapperig. Meng de hete spaghetti met de knapperige bacon en de helft van de pecorinokaas. Voeg peper en zout naar smaak toe en wacht heel even tot de kaas begint te smelten.

  3. Schep de pasta in 4 warme diepe borden. Strooi de rest van de kaas erover. Bedruppel eventueel met een beetje olie.

 
         

Meer inspiratie