Pasta met gehaktballetjes, rucola en Parmezaanse kaas

Pasta met gehaktballetjes, rucola en Parmezaanse kaas

Een pasta met gehaktballetjes, rucola en Parmezaanse kaas. Een lekker kruidig gerecht voor jong en oud.

Voorbereidings tijd

5 min

Kook tijd

25 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 100 g rucola
  • 450 g rundergehakt
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 400 g Bertolli Pasta Spaghetti
  • 1 el Bertolli olijfolie classico
  • 1 teentje knoflook
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Alle Erbe 500g
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 764
    • Eiwitten 42.2g
    • Carbohydrate incl. fibre 91.3g
    • Carbohydrate excl. fibre 85.6g
    • Sugar 15.1g
    • Fibre 5.7g
    • Fat 27.9g
    • Saturated Fat 11.1g
    • Unsaturated Fat 14.3g
    • Monounsaturated Fat 11.5g
    • Polyunsaturated Fat 0.9g
    • Trans Fat 0.6g
    • Cholesterol 69mg
    • Sodium 714mg
    • Salt 1.79g
    • Calcium 22%
    • Iron 31%
    • Potassium 14%
    • Vitamin C 20%
    • Vitamin A 2%

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui. Was de rucola en laat de blaadjes in een vergiet goed uitlekken. Breng het rundergehakt op smaak met peper, zout en de Italiaanse kruiden, kneed het goed door en draai er kleine balletjes van. Rasp de Parmezaanse kaas. Kook in een pan ruim water de spaghetti ‘al dente’ volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  2. Verwarm de Bertolli olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui zachtjes aan. Pers er dan het teentje knoflook boven uit, schep de gehaktballetjes in de pan en bak ze snel rondom bruin.

  3. Voeg de Bertolli pastasaus Alle Erbe toe en laat het zo 10 minuten zachtjes pruttelen. Schep 2 minuten voor het einde van de kooktijd de rucola er doorheen.

  4. Verdeel de spaghetti over de borden en schep de saus erop. Garneer het gerecht met wat Parmezaanse kaas.

 
         

Meer inspiratie