Pasta met pesto en zalm

Pasta met pesto en zalm

Een lekkere eenvoudige pasta met pesto en zalm voor een heerlijke authentieke maaltijd door o.a. de Bertolli pesto Verde en penne rigate. Zo zet je in 20 minuten een heerlijk Italiaanse pasta op tafel.

Voorbereidings tijd

5 min

Kook tijd

15 min

Deel

AddThis is disabled because of cookie consent

Print

Ingrediënten

  • 300 g verse zalmfilet
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 300 g penne pasta
  • 4 el Bertolli Pesto Verde
  • 250 g sperziebonen (panklaar)
  • Serving Size 4

    Amount per serving

    • Energie 514
    • Eiwitten 32.1g
    • Carbohydrate incl. fibre 61.9g
    • Carbohydrate excl. fibre 57.2g
    • Sugar 2.7g
    • Fibre 4.7g
    • Fat 15.0g
    • Saturated Fat 4.3g
    • Unsaturated Fat 8.9g
    • Monounsaturated Fat 1.9g
    • Polyunsaturated Fat 1.3g
    • Trans Fat 0.1g
    • Cholesterol 46mg
    • Sodium 352mg
    • Salt 0.88g
    • Calcium 18%
    • Iron 10%
    • Potassium 17%
    • Vitamin C <1%
    • Vitamin A 2%

Bereidingswijze

  1. Snijd de zalmfilet in blokjes en rasp de Parmezaanse kaas. Kook de pasta Penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

  2. Meng in een wok 1 eetlepel Bertolli pesto Verde met 2 dl van het kookvocht van de pasta. Schep de sperziebonen erdoor en breng het aan de kook. Smoor de boontjes in ca. 6 - 8 minuten beetgaar.

  3. Schep de blokjes zalm erdoor en warm ze ongeveer 2 minuten mee.

  4. Laat de pasta even in een vergiet uitlekken en meng het dan met het bonenmengsel. Breng het gerecht op smaak met nog 2 - 3 eetlepels pesto en zout en peper naar smaak.

  5. Schep de pasta in vier diepe borden en strooi de Parmezaanse kaas erover.

 
         

Meer inspiratie